Helgen

fredags kväll efter hockeyn blev det kladdkaka med syrran, mycket mumsigt.

 
I lördags vaknade jag av att det ringde i telefonen. Efter någon timme begav sig jag, syrran och mammi till Link.


Va inne på gina och prova kläder:)


Köpte den beige randiga tröjan


Köpte två par jeans och den randiga tröjan, det blir fint till våren.


Sedan var Ida och ...


jag i salongen. För att titta på High school musical.


Även mamma tyckte den var bra.
Den var toppen tycker jag!


McDonalds blev det på hemvägen..väldigt gott

Söndag


Jag e brunett på riktigt:)


Jag innan kalaset idag


Ja vi jämför färgerna;)


Jag och syster♥


Brunetti och blondi

Va på kalas hos Kim som fyller 18 år. GRATTIS GUMMAN!!!!!!!!!!!!!!!


Vi tittade på några gamla kort som hon fick idag.


Vi åt tre rätters, till efterrätt blev det Tobleronemousse.
Det var jätte gott:)

Har pluggat massa samhäll har en stor inlämning som jag ska lämna in denna veckan.

Helgen har varit jätte bra, har varit med familjen och släkten, det är alltid roligt:)
Jag hoppas ni haft en jätte bra helg:)






Bloggfri helg

Ja idag har tankarna gått till en otrolig kvinna som jag älskar massor. Hon har varit på en väldigt jobbig tillställning idag och jag hoppas verkligen att du mår bra trots omsändigheterna. Finns här för dig gumman♥ 

Ikväll har jag varit hos frissan och nu ska jag iväg på Hockey. Imorgon blir det heldag i Link. Så ni kommer inte höra något från mig då, men på söndag är jag tillbaka och då ska jag uppdatera er hur jag haft det och även min nya hårfärg:) 

Massa kramar till er alla ha en super bra helg!! // Sanna

Sov gott♥

Nu måste jag sova för att imorgon är det skola och då måste jag vara 100% på hugget att studera. Så nu blir det att lägga sig under det nya varma täcket och slumra till..God natt


Hemkommen

Nu är jag hemkommen från Becka. Vi va ute och gick med hennes Freja (jack russel). Den hatade mig! Den bet mig så fort Becka gick iväg. Konstigt det där med hundar att de vet när de gör fel osv. Då brukar de ge en sån där blick som gör att jag bara smälter och glömmer vad som tidigare hänt. Jätte trevligt hade vi, vi kom fram till att vi skulle ha en spadag nästa helg för att få lite lyx i vardagen. Det är alla värda!  

We are the world

Åhh, vad man blir tagen av denna videon. Titta på denna och lägg upp den som många andra.


Lånat böcker

Nu när jag cykla hem från skolan svängde jag och Matilda förbi biblan för att jag skulle låna 2 böcker. Det var böcker om kvinnohistora som jag ska arbeta med i Historian. Så nu ska jag bli en bokmal...

Hjortan + Jag

Nyfikna i en strut tittar alltid ut, har man fått höra sen barnsben. Så idag ställde sig jag och en lärare och tittade ut genom fönstret för att få se vad som hände där ute. Känner Lovisa att vi titta på något särskilt;) hehe vi ser alltXD

Glömma vem man är

Ibland är det lätt att glömma vem man verkligen är. Man glömmer rötterna man en gång haft och det ända man gör är att blicka framåt på sin framgång eller mot den. I vissa fall är det så att framgången gör att man får "vatten över huvudet" och man glömmer vem man egentligen är. Det är då man ska stoppa upp och bara vara och umgås med de som verkligen betyder något. För att på så viss lär vi oss uppskatta det som betyder något för oss och att kunna prioritera det som är viktigast.

Filmtajm

Nu blir det att titta på film med mammi. Hon har lånat hem den av en kompis. "Hannah Montana The Movie" heter filmen, jag var och såg den på bio när den kom ut. Jag tycker budskapet i den är väldigt bra att man kan byta tankar och åsikter och att man kan ändra sig som indvid. Det är svårt, men oftast är det värt det!!

Ha en bra onsdagskväll och försök koppla av och njut (även ni som idag fick ett blåmärke från asbybacken)!

Snö 48 cm +

Idag har jag gjort något jag längtat efter, nämligen att göra en snöängel och mäta snön.


Snö så långt ögat kan nå


Vacker himel som lyser upp den vita snön


Över allt är ett tjockt täcke av snö, vägen är smal och hal


Mitt vackra vinterhus, snövallen ända upp till häcken


Snön går halv vägs upp till dörren


Sikten från uteplatsen, här inne var det ingen snö:)

Där nere ligger jag!!


Jag gör en snöängel


Jag har på mig massa kläder, mysigt var det och en känsla av frihet


Mina fötter och ben är försvunna i snön


Detta blev resultatet av min vinterängel♥


Jag mätte snön det är ca 48cm, + det som är fruset, jag kom nog inte hela vägen ner till marken.


Snö tynger ner taket på många hus, det är viktigt att ni skottar ordentligt!


Asby dag för BF

Idag hade hela programmet en heldag ute i Asby. Det var vi 2:or som höll i den och hade aktviteter och skötte mat osv. Jag hade en aktivitet med Amanda K, det gick väldigt bra. Vi hade "plankskidor stafett", vilket gick till så att 6 pers stod på ett par plankor (med snöre som de höll i) och skulle ta sig fram genom att samarbeta med varandra. Sedan fick de även göra några springövningar för att det tiden gick för sakta än vad vi planerat.  

Jag försökte lära mig åka snowboard. Först hjälpte Paulina mig, men jag kände mig så dum..och jag var helt omöjlig att lära. Så jag gick istället till en snowboard lärare (Johannes) och då fick jag kläm på det hela. Tack för tipsen till er båda, nu kan jag i alla fall göra några svängar:)

Sist men inte minst hände det värsta vi glömde dessa plankskidor i Asby och ingen kommer dit,. Så Sanna fick ringa ett antal samtal för att lösa det så att de åter kom till stan:) Tack Madde du rädda både min dag och mitt betyg.

Toppendag med strålande sol och minusgrader och jätte bra backar med ett härligt gäng ♥

Första körlektionen avklarad

Ja, för alla er som undrar hur körlektionen gick så kan jag med glada besked säga att det gick väldigt bra. Jag var jätte nervös först, men det släppte snabbt och det slutade med att Jonas (min körlärare) var riktigt imponerad av mig. Kan ni tänka er, det var bara en snövall vi (eller okej jag) råkade köra in i, men som tur var fastnade vi inte. Så nu rullar det på snabbt har redan planerat in 4 till lektioner under två veckors tid och vi sattsar på att ta körkort till jag fyller. Skulle bara behöva ta 10-15 lektioner trodde han:)   

Natti♥

Ja nu ska jag gå i säng, för att sova. Har haft lite problem med sömnen, vet inte riktigt vad det beror på, men jag skyller på vädret. Jag får drömma lite nu om sol och bad och varma stränder att gå på. God natt♥


Inställd gympa pga av snön

Idag var jag i stallet med Becka och vi gick en promenad med Ralen (hästen). Sedan skulle jag gympa, dock så var det inställt pga. att man höll på att skotta idrottshusets tak. Alltså vad denna snön ställer till det, hörde att A6 hade stängt igen pga. att de var rädda för att taket skulle rasa in. Pappa har gått ut flera ggr för att skotta taket på altan, lekstugan och balkongerna.

En del är inte dem man tror

Ja, så är det faktiskt, vissa utger sig vara en person som de egentligen inte är. De spelar så bra att omgivningen köper det och inser inte vilket misstag de gjort. Jag gör ett arbete om "våld mot kvinnor" och läser just om förövarna. Dessa män är helt otroliga på att ljuga, de gömmer detta så otroligt bra. De är sociala typer som har ett stort kontroll behov och kan kontrollera när, var och hur mycket våld de ska utföra. De planerar detta i förväg. Dessa män är väldigt sjuka och behöver psykisk vård. För kvinnorna/tjejerna som blir utsatta finns mycket hjälp ute i samhället, men oftast vågar de inte söka det pga. att de är rädda för konsekvenserna att förövaren utövar mer våld. Kvinnojouren har mycket bra advokater så de kan man ta hjälp av om man ska upp i rätten. Jag önskar att ALLA kvinnor vågar ta till sig allt mod de har och gör en anmälan så att männen får sitta där de hör hemma. Dessa män bör sitta i psyket och ingen annanstans.   

Det finns många hjälporganisationer och andra människor ute i samhället som är villiga att hjälpa till, det finns hjälptelefoner och hemsidor som är villiga att hjälpa de utsatta kvinnorna.
tex. flickan.se, fågelfenix, kvinnofrid, psykologer, kuratorer och kvinno-och tjejjouren. Bäst tror jag faktiskt att kvinno-och tjejjourer är eftersom de är specialiserat sig mot kvinnor som far illa i omgivningen av närstående.  

Today I am happy

Ja just idag är en sån där toppen dag som det bubblar i magen och man sprudlar av lycka. Vet inte varför, men idag är en toppen dag i alla fall.


Imorse hade jag lång tid på mig att göra mig iordning, sådana mornar gillar jag.
Då kan jag slappa och göra allt i min takt;)

Yesterday at grandma

Ja som sagt var jag hos farmor igår, lägger upp en bild på mig från då;)


Väldigt ljust var det i rummet och mina gröna ögon tindrar mkt


Skolan drog igång idag

Ja, idag börja skolan för oss Tranåsbor. Det var en bra skoldag! Jag hade en lång sovmorgon och börja vid 9:45 efter det hade jag en lektion sedan var det lunch, efter det två lektioner och ett kamratstödjarmöte. Sedan var skoldagen över:) Jippie jag satt på hålet och plugga lite, jag blir stolt:)

Farmor fyller år

Idag firade vi farmor som fyllt år. Vi fick massa kakor och bakelser som alltid. Det är alltid mysigt när man kommer hem till de äldre och man bjuds på stor fika, som konstigt nog alltid står i centrum.  Nu är vi i alla fall hemkomna och jag och syrran sitter klistrade framför tvn och tittar på blåsningen shit va roligt det är:) 

OS går på tv

Kan ni tänka er att jag sitter klistrad vid tvn och tittar på sport, ne inte jag heller. Dock så tyckte Lovisa vi skulle se spurten på skidorna. Jag var sjukt nervös och satt och spände mig och hoppade. När loppet var över och Sverige hade vunnit ett guld och brons, så hade jag sprängande huvudvärk och var helt varm i hela kroppen. Det kändes som det var jag som hade gjort loppet. Ja nu vet jag varför jag inte ska titta på sport på tvn.

Melodifestivalen

Lovisa kom hem till mig och vi tittade på melodifestivalen och mös.

Min röstlista:
Bidrag 1: final (fel)
Bidrag 2: åker ut (rätt)
Bidrag 3: andra chansen (fel)
Bidrag 4: åker ut (rätt)
Bidrag 5: åker ut (rätt)
Bidrag 6: åker ut (fel)
Bidrag 7: final (rätt)
Bidrag 8: andra chansen (rätt)

Jag hade 5/8 rätt, bättre än sist.

Lovisas röstlista:
Bidrag 1: andra chansen (rätt)
Bidrag 2: åker ut (rätt) 
Bidrag 3: final (fel)
Bidrag 4: åker ut (rätt)
Bidrag 5: andra chansen (fel)
Bidrag 6: åker ut (fel) 
bidrag 7: final (rätt)
Bidrag 8: åker ut (fel)

Lovisa hade 4/8 rätt en bra start för henne, för att vara med i röstningen för första gången heheXD

Darin- Final
Timoteij- Final
Alcazar- Andra chansen
Crucified Barbara- Andra chansen

Jag tycker att Darin var as bra, en riktigt bra hit tror jag den blir. Denna är den bästa hittils i melodifestivalen detta året. Erik Linder var väldigt bra, men hade inte slagit bra utomlands. Jag tycker att det var ovanligt bra bidrag med i denna delfinalen.

Tack för en jätte trevlig kväll gumman♥


Snöstorm

Det är snökaos i södra Sverige. Tak rasar in och tåg och bussar är avstyängda.
Gissa vem som gav sig ut och övningskörde då, jo självklart gjorde jag det.
Det var svårt att komma fram, vill jag lova er, det gick i 40km/tim som högst.
Jag har ju lärt mig att anpassa hastigheten till situationer som snökaos.

Det är väldigt mysigt med snö, men nu vill jag faktiskt ha VÅR!!!!


Lovisa på ingång

Snart kommer Lovisa så ska vi se på melodifetsivalen och äta lite gott.
Det blir super mysigt, alltid trevligt med att sitta med en nära vän och
se och lyssna på musikprogram  och äta god mat. Det roligaste med
melodifestivalen är att gissa vad svenska folket gissar, tycker jag. 
 

Hos mormor och morfar

Idag har jag varit hela dagen hos mormor och morfar. Ätit god mat och fikat en massa gånger. Vi har tittat på gammla dikter och brev, det blev lite nostalgi:)

Sanniiiiiis tävlar

Ja, nu är jag med för första gången i en tävling så, ja ni kan ju kalla det att jag gör min debut i ett tävligsammanhang ever. 

Svar på frågan: För närvarande finns Telia Homerun på 3300 surfzoner i Sverige , och via deras partners utomlands så finns de på mer än 25000 platser runt om i världen.

Min motivering 
Jag är en 17 åring studerande tjej och min längtan efter en bärbar dator är väldigt stor. Längtan när man går förbi skyltfönstret och tänker: Inte idag heller!! Det får bli när jag sparat ihop lite mer. Dock så blir det aldrig någon nästa gång, för inte får jag något jobb i dessa tider. Varje månad måste jag shoppa några klädesplagg och då ryker hela studiebidraget. En dator skulle verkligen göra min vardag mycket lättare. Jag skulle ha med den till skolan och så skulle jag kunna koppla upp mig på rasterna och sitta och plugga. Detta skulle verkligen underlätta för mig, då jag har mycket att göra på fritiden. Vissa dagar hinner jag inte ens med de vänner som verkligen betyder något för mig, bara för att jag inte hunnit plugga i skolan. Detta för att datorerna i skolan är så dåliga. Jag vill verkligen ha den här datorn för att få ett liv mindre fyllt av stress och för att kunna vara med mina vänner när jag kommer hem. Jag skriver även en bok som jag vill publicera. Om jag hade en bärbar dator skulle jag kunna skriva upp saker jag kommer på, både hemma och i skolan. Visst skulle datorn användas till att blogga och givetvis att följa din och andras bloggar. Jag skulle bli så lycklig om jag vann denna dator. Det skulle göra mitt liv enklare och mycket roligare.
 

HP compaq mini 311c

Jag håller både tummar och tår för att jag vinner.

Tjejen som har denna tävling på sin sida heter Kenza och adressen till henne är:
http://kenzas.se


Ny jeans jacka

Var på Lindex i onsdag och fick med mig denna snygga jeansjacka hem.
Den är riktigt snygg och passar perfekt till vår och sommaren.








Fas B

Ännu en fas på trafikskolan är avklarad. Detta går ju faktiskt bättre än jag trodde och jag är väldigt nöjd över vad jag hunnit prestera på lovet. Mina dagliga mål och krav som jag haft under lovet är näst intill avklarade. Den där känslan av att man fixat något, är bland den bästa känslan man kan ha tror jag.

Gårdagen

Ida (syrran) fick i uppdrag att handla mat igår. Hon skulle köpa kykling, men kom hem med revbenspjäll, vilket jag hatar. I min panik och stress (var sen som alltid) kastade jag på mig ridkläderna och cykla ner till coop. Efter det åt jag och Becka kom och hämta mig. Vi var i stallet för hon hade stalldagen så vi mocka skit och allt vad det innebär. Sedan åkte vi hem till mig och satt och prata i flera timmar. Vi hade jätte roligt. Vi har nämligen inte träffats på nästan 3-4 månader och då har man mycket att säga till varandra kan jag lova er.


Becka är en fantastisk tjej som betyder otroligt mycket för mig♥


Vi var i stallet, jag var där för första gången.
Det var jätte söta små hästar som de hade.  

Senare bar det iväg på gympa, det gick inget vidare.
Hade inte fått mat i magen och då orkar man inte.
Där ser man hur viktigt det är att äta innan ett gympa pass.


Önskan

Många människor sägar att en vacker dag ska jag bli lycklig,
vara rik, ha familj och ha ett bra välbetalt jobb.
Är ditt liv dåligt nu? Varför vill du byta ut det? Vad är lycka för dig?
Lycka för mig är att jag mår bra och
att leva tillsammans med de som betyder något för mig.
Mina vänner och familj och att jag har mål i livet,
som jag en dag kommer uppfylla.
Utan mål i livet blir det svårt att motivera sig,
låt ingen tränga bort dig och säga att du är dålig.
Gör det som du brinner för och var lycklig redan idag,
för det är jag. 
Lev i nuet!! 

Don´t forget

Did you regret
Ever standing by my side
Did you forget
What we were feeling inside
Now I'm left to forget
About us

But somewhere we went wrong
We were once so strong
Our love is like a song
You can't forget it

Please don't forget
Don't forget


Du är inte här

Du finns långt bortom fjärran,
där horisonten speglas i havet.
Jag vill dit och vara din,
jag är osäker och tvekar.
Jag vill vara där du är,
jag vill leva i din famn.
Glömma allt som en gång varit,
jag vill att du ska vara här.
Allt som en gång varit kommer inte igen,
det borde du om någon veta.
Vågar jag tro,
vågar jag hoppas?
För det är vad jag gör.

By Sanniiiiiis


Maskot

Taif- laget har nu skaffat sig en maskot. Nu fattas bara ett cheerleadingslag med pompoms som sjunger och dansar. Jag kan ställa upp hehe för jag är ju trots allt stammis att se A-laget.

Sanniiiiiis är med första sidan i tidningen

Ja allt jag sa hände konstigt nog. Det blev första sidan och min replik kom med
- Jag är stammis här!, så att alla vet det hehe


Jag, syrran och hennes vän första sidan




Jag och min mobil är alltid med på bilder


Nja lång kö var det väl inte, jag och massa små skrikande barn och tonåringar


Inne i tidningen gömde sig denna underbara bild, 
Ja det stod att vi tyckte de var snygga och sjön bra. (Låten lyssnar jag på nu as bra).
Det stämmer ju! 


Ja som sagt - Jag är stammis på hockeyn med så att ALLA vet hehe





(Matilda jag tittade åt dig med som jag lovade)


Robin och Kim

Nu är jag hemma från ishockeyn. Det var så bra som jag trodde det skulle vara och ännu mer. De sjöng varsin låt och sedan två tillsammans sen börja matchen och Taif går och vinner med 7-5.
- Jippie, skrek jag för full hals.

Se extra mycket i Tranås tidningen imorgon så får ni se något riktigt fint.


Robin och Kim signerar, de är två riktigt duktiga och snygga killar


Enkroners match

Idag bär det åter upp till bredstorp för att titta på Tranås hockey A-lag. Dit kommer även Robin och Kim som ska sjunga, detta lär bli toppen bra. Alla tjejer jag ska gå med lär ju inte vara tysta och givetvis inte jag heller.
Nu blir det att ladda och peppa inför en toppen kväll med massa härliga människor och bra musik.


Kim är känd från "Made in sweden" och Robin från "Idol"


Slalom skidorna på

Nu drar jag och familjen iväg till Asby för att åka skidor. Jag hoppas på en solig dag med bra skidåk.
Vi hörs sen när jag kommer hem♥

16e februari 2010


Ha en en bra kväll och jag hoppas du ätit en riktigt god semla idag.


Malin och jag

Träffade även Malin en sväng, det var riktigt längesedan vi sågs. Hon skulle åka till Barcelona nu över lovet. Kommer sakna henne massor. Det är synd att det inte blir så ofta som jag träffar mina närmaste vänner.


Du är för mig en galet grym tjej och jag älskar dig massor gumman♥
(gammal bild)


Fettisdagen

Ja en sötsak har många namn fastlagsbulle, semla, hetvägg och fettisdagsbulle. 


Denna underbara goda bulle kallar jag semla 


Fas A

Har tillbringat i stort sett hela dagen på körskolan med Matilda. Hade teorilektion vid 17:00 och innan det hade jag gjort teori på datorn. Jag klarade fas A och nu är första körlektionen bokad:) Jippie!!


Nu är jag redo att kämpa för att få det efterlängtade körkortet i handen


Sovmorgon är guld värt

Ja andra dagen av lovet och även idag blev det en lång sovmorgon. Det är det bästa med lovet att man får slappa och bara ta det lugnt.


Jag var pigg och glad när jag vaknade


Bra start på lov

Ja lång sov morgon blev det idag, sen satte jag mig här för att plugga lite upps!! Svårt att va ifrån det. Snart ska mammi och jag ner på stan för att titta på lite fina vårkläder.

LOVE


Syskonkärlek♥


COOP

Ida och jag sprang ner till COOP för att köpa lite godis. Det blev musik och massa dans på vägen ner dit.

    
Ida springer och....
 
Jag dansar med en kasse i varsin hand och sjunger - It´s a love story...


Denna tjejen älskar jag så grymt mkt♥


Detta blev slut resultatet av vårat köp på coop


Alla hjärtans dag outfit

Ja den är väl inte så alla ♥-ans dag inspirerat, men idag blev det en bekväm och snygg klädsel. Nu bär det till Bredstorp igen. Ska ta på mig lite varmare kläder utanpå så att jag inte står och huttrar som det alltid brukar bli.


Tröja, Bik Bok
Byxor, Gina


Ich

Idag mår jag jätte bra och är super duper glad inte för något speciellt utan bara för att allt bara känns helt otroligt underbart. Idag är en toppen dag med många solstrålar ute. ♥


Alla hjärtans dag

Idag firar jag alla hjärtans dag på bredstorp med Lovisa.
   


Jag hoppas du tillbringar dagen med någon du älskar vare sig det är familj, vänner eller pojkvän.

Ellen och jag

Åkte ut till stallet idag och då var Ellen där och vi tog en liten ridtur i snöstormen. Det är alltid lika trevligt att träffa Ellen i stallet. En riktigt snäll och pratglad tjej.

Taco och melodifestivalen

Hemmakväll med taco och melodifestivalen blev det.
Detta är min röstlista:
Bidrag 1: final (rätt)
Bidrag 2: åker ut (rätt)
Bidrag 3: åker ut (rätt)
Bidrag 4: 2.a chansen (fel)
Bidrag 5: åker ut (fel)
Bidrag 6: 2:a chansen (fel)
Bidrag 7: åker ut (fel
Bidrag 8: finalen (fel)

Jag hade 3/8 rätt, är det jag eller svenska folket som hade fel?
Hur som helst tyckte jag Hanna Lindblad var as grym i stuk med Lady Gaga:) vilket är väldigt inne nu i resten av världen och den hade förmodligen gått väldigt långt.

Kvällen

Kvällen spenderade jag med Amanda och Lovisa.
Vi åt varma mackor med skinka och ananas och
även en med champinjonstuvning.
Lovisas mamma var snäll och gjorde dem,
medan vi försökte se på en Wallander film.
Efter blev det fruktsallad och kladdkaka,
det vart riktigt gott:)
Tack för en jätte trevlig kväll tjejer!

3 prov

Idag fick jag reda på tre stycken prov resultat. Det var i historia, hälsopedagogik och arbetsätt och säkerhet. Det gick förvånansvärt bra. Där ser jag att jag alltid ska tänka positivt och inte ta ut något i förhand förens jag vet hur det gick.


Idag blev det mittbena och det är riktigt snyggt tycker jag


Matilda och jag på stan

Efter skolan va jag och Matilda på stan. Hon skulle köpa en alla ♥ans dag present till hennes pojkvän och jag följde med som personligt stöd hehe:) När vi va på ÖB och skulle köpa inslagningspaper vart jag jätte glad för jag såg det först.
- Där framme är det, sa jag och pekade rakt fram
- Sanna det där är bordspaper som man använder istället för duk, sa Matilda och börja garva.
- Jaha, hehe, så gick vi iväg till en annan affär och jag försökte skoja bort det.

Golden Thai

Idag var jag och fem andra tjejer och åt på Golden Thai (kina restaurang) för att fira att vi äntligen får en veckas lov...Jippie nu får jag sov morgon utan att behöva plugga massa på dagarna.

Radion

Imorse när jag sminkade mig så satte jag på radion och insåg snabbt att det var fel radiostation. Jag brukar alltid lyssna på RIX FM, men nu var det Tranås kanalen som var igång. Då hörde jag att det var min kusins pappa som prata och jag lyssna och hade kvar Tranås kanalen. Ibland har man tur i oturen.

- SANNA

I dag hörde jag en kille ropa - Sanna..Sanna, men jag kände inte igen killen så jag tänkte han skriker nog stanna till någon. Men sen blev det märkligare för killen stannade och vänta i backen och tittade på mig och sa -SANNA. Då fick jag se att det mitt ex.s kusin som jag varit på semester med i somras och då blev jag så glad. Han som är så liten kände igen mig och han blev så glad när vi pratade. Detta förgyllde min dag i backen.


Friluftsdag i Asby

Idag hade några program på skolan friluftsdag och jag valde självklart Asby för att åka skidor. Morgonen var molnig, men sedan tittade solen fram och allt var så himla underbart skönt och jag kände mig så lycklig.


Solen började komma fram

       
Matilda och Paulina i den värmande solen     Jag och Matilda högst upp i backen 


Ett vänligt ord

Ett vänligt ord kan hålla en varm hela vintern


Debatt

Idag fick jag träna på att vara ordförande och hålla i en debatt. Det var lärorikt, men samtidigt väldigt svårt att hålla i sär från sitt eget tycke och andras. Jag fick ge ut ordet osv. jag kände mig lite som en diktator när jag satt där och klubbade. Roligt var det i alla fall.  

Stilar

Jag var ju som sagt i Vadstena och där åt vi i matsalen på en folkhögskola. Vi lade alla märke till människors olika stilar. Att alla som satt vid samma bord hade samma stil. Det är fränt hur vi kunde gissa var en person hade sina vänner, tänk på vad dina vänner har för stil och jämför med din egen.  

Läraren hade hört

Min lärare berättade för några dagar sen att hon hört att vi lever nu som indviduallister, men samhället kräver allt mer att man jobbar tillsammans och samarbetar och att man inte ska göra karriär själv. Jag vet inte vad jag tror, men en sak är säkert om det är sant är att pressen som varje indvid känner skulle minska. Stressen som finns i samhället är ohälsosamt. Följderna blir sjukdomar och andra dåliga konsekvenser. Det är viktigt att ha egen tid och känna sig avslappnad. Med egen tid menar jag att man inte är nårbar. Man är på en plats som man är själv på utan att  man är kontaktbar.   

Mobiler gör att människor känner sig stressade utan att att de ens vet om det.
Vi måste stänga av dem ibland för att få ensam tid. Det är en ökad stress om man alltid måste vara kontaktbar.

När blir man vuxen?

Ja det var vad vi satt och skulle diskutera igår kväll. Är det när man är i någon speciell ålder, när man flyttar hemifrån, får ta eget ansvar, skaffar jobb, får barn eller rent av känner sig mogen?

Jag vet inte riktigt en kombination av det hela skulle jag gissa på. Jag tror det är väldigt individuellt vad man anser att vara vuxen innebär. När jag var mindre såg jag 18 åringar som vuxna, men jag känner mig inte särskilt vuxen. Jag tror helt enkelt att det är upp till var och en att känna efter, men jag tror idag att man känner sig vuxen i senare åldrar än vad man gjort i tidigare generationer, om jag jämför tillexempel med mina föräldras generation.   

"Att göra sig fri är ingen konst, det är att vara fri som är svårt"


Självbilds modellen

1. Visar vem jag är.

2. Visar MIN bild av mig själv

3. Visar den bild som min omgivning har om mig

4. Denna lilla mittenpunkt är resultatet av mitt rätta jag, en människa kan aldrig tror jag få alla tre ringar att bli ett. Vi ser inte den rätta bilden av oss och visar inte alltid upp vem vi egentligen är i olika situationer. Vi kan förstärka andras bild av sig själv. Genom att förstärka det personerna är bra på, gör då att deras tro på sig själv ökar och de får en mer korrekt bild av sig sälva.


Stures sätt att se på det


Komplimanger

Det är så enkelt att säga till en person att den är fin eller gör något bra, som man egentligen tänker för sig själv. För varje person gör flera gånger om dagen något riktigt bra. Ändå så är vi så dåliga på att säga det. Idag fick jag en komplimang och jag blev jätte glad, så då blev jag positiv och min energi smittade av sig på de andra. Så blir effekten av en fin komplimang så sprid det oftare och säg dem HÖGT.

Utbildning i Vadstena

Igår så åkte vi ett gäng på 11 pers till Vadstena. Vi var representanter från elevråd- och kamratstödjarstyrelserna. Vi börja med presentation och sedan fick vi lektion i självbild och lite om hur verksamheterna fungerade och så rullade det på. Vi åt massor nästan hela tiden. Vi planerade hur vi skulle lägga upp arbetet och planerade vad varje indvid skulle göra. Vi fick en väldigt bra gemenskap i gruppen och det har varit jätte kul de här två dagarna.
Tack för två riktigt roliga dagar tillsammans!!


100208


Måndagens outfit
Kavaj, Lindex
Rosa linne, Bik Bok
Svart linne, JC
Kjol, Gina
Leggings, Lindex


Föreläsningen

Ja det gick inte att uppdatera i måndags kväll så nu får ni den. Föreläsningen jag gick på var verkligen jätte bra och han hette förresten Benny Haag. Han var skådespelare och jag vart verkligen tagen av det han visade upp.
Han var helt enkelt toppen!

Solen skiner

Idag är en underbar dag. Solen lyser och himlen är blå. Sådana dagar som dessa är sällsynta i vintermörkret, men det är väl därför man uppskattar dem så mycket.
Glöm inte att njuta av dagen!!


Ledig för dagen

Äntligen får jag sluta tidigt någon dag, sluta 12:50 och nu blir det att planera lite inför morgondagen. Så kommer tyvärr inte hinna blogga imorgon.
Idag händer i alla fall detta:

1. Planera för imorgon, utbildning i Vadstena
2. Göra stallet ikväll med Åsa
3. Ska försöka hinna rida
4. Göra mig iordning snabbt
5. Föreläsning i skolan om alkohol
6. Sedan blir det sängen tidigt


god natt

Nu är det sängen för min del. Tvingas att gå och lämna in ett arbete imorgon bitti innan 7:45 och sedan ska klassen på studiebesök hos en man som heter Tobias. Det blir nog väldigt roligt och lärorikt.
Hörs imorgon!
God natt och sov gott

Har du hört ryktet om morgans

Bion var väldigt bra och vi var nästan helt ensama i salongen. Det var vi tre och två andra tjejer. Den handlade om ett par som hade separetarat, men tvingas att bo tillsammans i ett skyddsboende och ni kan ju gissa hur den slutar.

Bio

Ska på bio ikväll med Amanda och mamma. Det blir att se på Har du hört ryktet om Morgans, det lär bli en höjdare hoppas jag. Har faktiskt inte hört något om den, har enbart sett trailen, men den verkar väldigt bra i allafall.

klar

Nu har jag suttit med historia läxan och nu är jag färdig! Äntligen nu är all press över och nu kommer jag sova utan stress i min underbara säng. Så jag belönade mig själv med två goda hemgjorda pepparkakor och mjölk, hoppas min tränare inte tar illa vid sig.


Asby

Idag var Matilda, Mamma och jag i backen. För tredje gången i mitt liv stod jag på en snowboard, det gick hyfsat måste jag säga. Men när jag sedan skulle åka skidor så trilla jag och åkte in i skogen, så roligt hade jag hela tiden. Även mamma och Matilda trilla, så jag var inte ensam om det heheXD

melodifestivalen

Alltid har man jätte höga förväntningar och alltid blir jag så besviken på melodifestivalen.
Bidragen var inte så värst bra, visst fanns det något som var bättre än de andra. Alla texterna var fina förutom han som sjöng - Jag är singel!!!
- so what liksom???

Nu ska jag iväg

Nu drar jag iväg till Linda för en myskväll med film och några trevliga människor. Ha en toppen bra fredagskväll och fira nu att det är helg och ledigt. Det är vad jag ska göra nu!
 

Tiden stannar

Ja ibland är livet svårt och man vet inte vad man vill.
Plötsligt händer något som förändrar hela ens tillvaro.
Dagarna får en annan mening och dagarna som tidigare bara susade förbi,
man tänkte inte då att tiden är begränsad.
Tiden är så dyrbar, men samtidigt så skör.
Vänner ska alltid finnas för varandra och jag finns här för dig.

Jag tänker på dig min fina vän att alltid jag vid din sida är♥  

nyttiga veckan

Jag och Amanda kör på nyttiga veckan, här går det utmärkt. Jag undrar hur det går för Amanda som skulle till hennes mormor (ni vet ju vad det innebär, typ sju sortes kakor)och om jag inte minns fel var det kalas hon skulle på imorgon. Vår duktiga tränare Paulina ska äta tårta idag och det är hon verkligen värd♥ 

Sanna ordförande

Idag vart det klart JAG är ordförande för kamratstödjarstyrelsen och ännu ett mål av 2010 har uppfyllts. Mål är viktigt i livet annars är det svårt att känna sig motiverad.

stress och press

Ja idag bröt jag ihop igen, jag försöker och försöker men jag vill så mycket mer. Det går jag intalar mig själv att det går, men min tro på mig själv sviktar.

fel väg

Nu är jag äntligen hemma från hockeyn det blev bara jag och Lovisa, men det var väldigt roligt. Som vi två alltid har med vårat skratt och ledet (internskämt). Tyvärr var pappa i andra tankar då han skulle hämta oss och missa vägen han skulle svänga in på, så vi hann åka skridskor på skona och frysa halvt ihjäl innan han kom.

Olika konflikter

..sakkonflikt, rollkonflikt, pseudokonflikt osv. Detta är vad jag ska sätta mig och plugga på nu. Sen bär det iväg till ishockeyhallen för att titta på Tranås AIF:S A-lag med Lovisa, sen blir det nog några till. Kul även för mig som inte alls är intresserad av hocky...ja ni kan ju gissa vad jag har i åtanken.

Utvecklingsamtal

Idag hade jag utvecklingsamtal, det är alltid trevligt. Men man blir så frustrarad på att ligga på gränsen till ett betyg, det är bland den värsta känslan man kan ha. Att inte veta, att inte ha kontroll. Att ett enda arbete kan göra att jag får ett visst betyg suger rent ut sagt.

sommarjobb

Sommarjobb innebär panik i hjärnkontoret..tänk om jag inte får sommarjobb då innebär min sommar att jag lär vara totalt luspank. Vem i hela världen tror att jag skulle kunna vara så ekonomisk och lägga undan pengar varje månad?

Jag letar och söker, men var kan man vara någonstans i denna lågkonjuktur?


Väntan

Att vänta är nästan det tråkigaste som finns. Tiden går sakta och tid och rum står still. Allting bara går långsamare och långsamare, men tillslut kommer den efterlängtade som man sååå länge väntat på.


Klockan tickar långsamt, när man vill att den ska ticka fort.
När man vill att det ska gå långsamt så går det alltid fort.


Bilförare

Idag var jag på lektion nr2 på körskolan. Då sa läraren något riktigt bra att:
- Hellre vänta 5 minuter och vara säker på att du överlever, än att chansa och köra ut och att det tar hela ditt liv. Vad väljer du 5 minuter av ditt liv eller hela?
Det är ju självklart att man väljer 5 minuter, men oftast kanske vi inte tänker så när vi är ute och kör i trafiken, men ha det i ditt bakhuvud då.
Är du inte säker, chansa inte!


here I am Today


Tröja, Gina
Leggings, Kappáhl


samtal med folksam

Det ringde precis och jag tog luren och skulle svara. Det enda som gick lite snett var att jag precis hade sprungit efter syrran lite, så jag höll fast henne samtidigt som jag flåsade och skrattade och var tvungen att bita ihop då mannen bakom luren sa:
- Hej jag ringer från folksam....
( Jag försöker bita mig i läppen)
- Har du pappa där?, säger han lite nervöst
Dock lyckas jag inte och får skrattanfall, men jag får fram att jag ska hämta honom. 
När jag lägger ifrån telefonen och pappa tar den...
Så frågar mannen i telefonen pappa
- Ringer jag olägligt??
- Nejdå, svarar pappa lite irriterad på mig.
Hehe opps att jag och aldrig kan styra mina skrattanfall... 

Tankarna

Nu sitter jag och försöker plugga, men tankarna hamnar hela tiden på annat.


My candyheart♥


tandläkaren

Var hos tandläkaren vid 16:00 och fixade lite. Det går snabbt nu och förhoppningsvis blir jag av med rälsen om ett halv år om jag har tur. Jag håller tummarna...känns lite jobbigt att ha den, fast samtidigt är det en del av mig nu har haft den i nästan två hela år.


samhällsarbete

Jag har ett arbete i skolan om våld mot kvinnor då läste jag en text som löd så här:
- En man som bär märkeskläder får inte skylla sig själv, men en kvinna som blir våldtagen får skylla sig själv att hon har kjol.

Detta är 2010, hur kan vi leva så här. Hur kan man säga till en tjej:
- DU får skylla dig själv för du hade kort kjol och gav ut signaler.
HALLÅ en kvinna ska kunna bära vad hon vill utan att bli nedtryckt och våldtagen.


studie besök på ute

Idag var vi i utebutiken och fick information om hur man ska klä sig på bästa sätt i naturen. Det var trevligt, fast vi bara var 4 pers och en lärare. Fast roligast var när hon prata om hur det var att starta eget och hur man var tvungen att tänka osv.

Hejsan!Sanna heter jag och är en 92:a. Jag är en trevlig tjej med stora ambitioner, väldigt motiverad och målmedveten. Pluggar första året på gymnasiet. Det bästa jag vet är mina vänner, familj och min lilla kanin Pelleskrutten. I denna blogg skriver jag om vad som händer i mitt liv, tankar och funderingar. Enjoy
RSS 2.0