Lördags kvällen

Toppenkväll igår med tjejerna. Jag hade så himla roligt och allting var så lyckat. Vi spelade typ gissa plats och person så sitter man med två kort i ett pannband runt huvudet. så ja man såg inte så normal ut hehe:) men roligt hade vi. Vi åt tacos och fick jätte god kladdkaka och fruktsallad. Ja magen blev helt uppstoppad, men det var det värt:) Tack tjejer för att ni gjorde min kväll så himla bra...och förresten så vet jag nu att Treriksröset inte är några hårda smutsiga stenar.


hej på er

Sitter här och pluggar historia 1800-talet. Det e så trist, men jag hitade ett bra citat av Edison som var uppfinnaren till glödlampan. Han sa:
 "Jag har inte misslyckats. Jag har just funnit 10 000 sätt som inte fungerar".

Det tycker jag var väldigt bra sagt att man ska inte se något som ett misslyckande, utan bara kämpa framåt och försöka igen. Se hela tiden från den ljusa sidan och var
positiv.


Andra 18-års festen

Om två och en halv timma drar det iväg till Aneby för att fira Elin i efterhand att hon fyllt 18 år. Så nu har jag fixat med make up och kläder efter många olika kläd ombyte, men nu är jag nöjd och jag längtar. Det kommer bli en tjejliga på 10 pers eller något. Jag vet ännu inte vad vi kommer att göra, men kul vet jag att det kommer att bli.


Blus, Gina
Linne, fått av Annis
Legging, Lindex

Hoppas ni får en underbar kväll med god mat och trevligt umgänge:)


Har stallet

Idag ringde kl: 6:20, ja jag gick som ett lik det är ju faktiskt LÖRDAG, men har man stallet så har man. Pappa skulle ut på sjön därför var vi tvugna att bege oss så tidigt:) Släppte ut hästarna och åsnorna, mockade och allt annat som hör till när man har stallet. Tog lite rast med varm choklad och mackor, det är så mysigt att vara i stallet, men väldigt kallt..tog en jätte varm dusch som var väl förtjänat. Ska ut dit om några timmar till, men nu lever vi i nuet ett tag:) Hoppas du haft en bra lördag förmiddag.

Pluggis

Ja nu sitter jag och lyssnar på musik och försöker plugga på konflikthantering. Det är intresant men hur mycket papper som helst. Sedan försökte jag plugga lite på historia ska skriva ett paper på 2 sidor om 1800- talets viktigaste händelser så jag har valt att skriva om Tekniska uppfinningar, kvinnofrågor har inte bestämt den tredje än. Snart ska jag iväg på stan och köpa paket och sedan bär det hem till en kompis för att titta på film och äta lite gott. Ha en toppen dag!!


resumé av igår

Igår hade vi snörugby på gympan i skolan, det var jätte kul och man fick trycka ner människor och själv blev man nedtryckt i snön hehe ALLA hade jätte kul. Det hände inte så mycket i skolan satt kvar på sista lektionen med några klasskamrater och en lärare och snacka massa det var trevligt. sedan var jag på en Stresshanterings- grupp, det var första gången och vi fick lägga oss ned och höra på ett band där en man prata om att spänna sig och slappna av. Det var väldigt skönt och avslappnande. Kom hem fick i mig lite mat och plugga sedan var det intensivgympa på programmet. Sedan var det mat och tv med  familjen.  


En bild från igår väldigt dålig skärpa, me den bjuder jag på


dålig uppdatering

Ja, det strulade igår med att lägga inbilder och så. Så det får bli en resume om några timmar. Ska iväg nu till mormor en sväng och fika. När jag kommer hem ska jag uppdatera er om vad hänt..hörs sen♥

Snö i mängder

När jag skulle gå till idrottshuset så tog jag cykeln, problemet var bara att det gick inte att cykla. Det var för mycket lös snö och spårit så där ute sprang jag med cykeln. Folk undrade nog vad jag sysslade med. Så såg det även ut på hemvägen då det hade kommit en decimeter snö. Har varit och gympat nu. Det var step up i en timma. Jag smart som jag är stälde mig längst fram som jag brukar och det var ju första gången så jag kunde inte stegen. Så man kan ju fråga sig hur de bakom mig gjorde stegen hehe:)

Tantgympa

Snart ska jag iväg och gympa lite. Det är (TGS) Tranås gymnastik sällskap som har gympa månd- fredag. Det är billigt och väldigt ekonomisk för mig. Ett stort minus är att alla säger TANTgympa och t.o.m JAG, men det är roligt och det ger mycket mer att gå på gympa med andra än att gympa själv. Man får mycket för pengarna på TGS.

slappis stil


Tröja, JC
Byxor, Vila


Nu e jag hemma

Har varit på stan me Lovisa och Amanda, sedan kom mammi och vi skulle titta på täcke. Dock utan resultat. Istället köpte mamma massa andra grejer som handdukar, påslakanset och dukar osv. Ja så nu är jag hemma och har fått lite soppa och även en semla i magen, mums... 

100126


Nu ska jag sätta mig framför tvn en stund och varva ner, sen får det bli sängen tidig. Känner mig lite förskyld och trött sen gårdagens badning.


Bilskolan

Idag var första lektionen, den var väldigt lärorikt, men tiden gick sååå sakta. Kul hade vi i pausen i alla fall.


Läroböckerna är många, får se när man hinner läsa igenom dem.
Kanske på lovet!!


Amanda snackar teori, medan Matilda och jag gör annat hehe:)


Sallad igen

Det är så enkelt och gott med sallad, så även idag fick det bli Sanniiiiis sallads special.


I skolan

Hade precis gjort provet och var allmänt sur för att jag blandade ihop två konstiga ord. Men så träffa jag tre underbara tjejer som fick mig på bättre humör.


Lovisa, Amanda, Jag och Matilda


Morgonen börja bra!

Imorse gick jag upp 5:30 för att jag skulle hinna plugga till provet idag, men hur tidigt jag än går upp blir jag alltid färdig 7: 30. För att det blir att jag segar för att jag har tid. Plugga fick jag göra på rasten istället, det gick bra. Fick gå iväg och va lite osocial i 20 minuter. 


Jag var redo att gå till plugget imorse:)
 


Ralen och jag i mörkret

Nu har jag och Ralen varit duktiga och rört på oss. Det var jätte mysigt, men väldigt mörkt så vi red nästan vilse tur jag hade min pannlampa hehe:)


Sötnosen och jag


Underbara Ralen♥


dikt av mig

Hittade precis en dikt som jag skrev första året på gymnasiet.

En jord
Tänk om det fanns en jord,
som bara var fylld av goda ord.
Det skulle finnas glädje och ingen sorg,
och bara lycka i alla hjärtans borg.
Det skulle finnas kärlek och inget hat,
och alla skulle vara vänner såklart!
Det skulle finnas fred och ingen strid,
och alla skulle känna en inre frid.
Tänk om det fanns en jord,
som bara var fylld med goda ord!
by Sanniiiiiis

Buuuurit

Jag har en kurs som heter natur- och friluftsliv och idag var det dags för oss att hoppa i isvak. Det var kaaallllllt, men nu kan jag med stolthet säga att - JAG har hoppat i en isvak. 


Jag hoppade i och känseln försvann


Sen var det dags att klättra upp och blåsa i visselpipan


Sen var jag äntligen uppe och fick rulla runt några varv.
Sedan sprang jag in och tog en dusch och var glad att jag levde.
- JAG LEVER, JAG LEVER!! så nu vet ni det, ni som undrade hur jag skulle klara av dagens uppdrag:)


mammas goda

Nu har vi (familjen) precis ätit mammas goda mat!!


Skinksås: skinka, matlagninggrädde, purjolök och champinjoner


Godmorgon

Ja nu har jag vaknat och fått lite i magen. I dag blir en slappdag med läxböcker i handen. Jag ska väl försöka peppa mig inför isvaken imorgon. Jag är så sjukt nervös, men det blir väl kul hoppas jag.

Översikt över min dag
¤ Göra uppg. i Natur- och frilufskursen
¤ Läsa inför IOS-provet (Piaget)
¤ Sedan blir det slapp vid tvn med blåsningen och Johan Falk


Lyckodagen

Dagen börja med att jag övningskörde till Sharpman, hitta inget där. Vi åkte till HÖÖKS istället och där hittade jag ridskor och chaps...vår (jag, mammi, mormor) begav oss sedan in till stan och där åt vi på en grekisk restaurang. Det var väldigt gott och god service. Sen åkte vi åter till IKANO- huset. Idag var en toppen dag!!!


Från v. Stövlar, skopunkten
ridskor, HÖÖKS
Låga skor, Skopunkten
Chaps, HÖÖKS
Vitt linne, Gina
Rosa/Vit tröja, HM
Svart/vit tröja, Gina
Blå randig blus, Gina
Blå blus, Gina


Detta var tjejligans shoppingresultat


Blev donken på hemvägen


Starkhet

"Stark är den som kan le åt sin svaghet.
Den som alltid vet bäst lär sig aldrig något."


istappar

Igår så varnade de i tidningen för att man inte skulle gå nära husen för att snö och istappar kan lossna.  Jag tycker mest det är vackert, visst skulle jag inte vilja ha en istapp i huvudet.


Så här såg mitt underbara vinter hem ut idag.


Glögg i januari

Har hemmakväll med mammi och pappi, jag och mamma tog oss varsin glögg med russin framför tv:n mkt gott. Ojdå, men jag tror man får dricka det i Januari med, annars ser vi i familjen det som en julgrej. Traditioner kan man ändra och vrida på ibland:) Jag hoppas ni har en bra fredagskväll!!


Jag sitter och myser och blir varm♥


skor

Åhh, vad jag alltid är i sista minuten. Behöver ridstövlar tills imorgon, så det blir Link. med mammi och mormor imorgon. Så har även mina andra vardags stövlar gått sönder, så måste även införskaffa mig ett par svarta vanliga höga stövlar. Blir nog att titta in i några andra affärer med när man ändå är där uppe får man passa på:)

Sms

Ett litet meddelande kan få mig att må så himla bra och jag kan känna mig som om jag är den lyckligaste  människan i världen. Medan ett annat kan få mig att må skit och jag blir jätte ledsen. Det är så dumt att några ord kan ändra ens känslor och humör. Hörde idag att en kille gjort slut på sms!!!
Hallå vi är snart 18 år och det är ju bara löjligt att göra det på sms eller ringa. Det är den värsta nackdelen med elektroniken att idag ska man inte ses, det är ju hur omoget som helst VÄX UPP och ta itu med problemt och fega inte ut. Jag LOVAR att NI båda mår bättre av att prata ut på tu man hand och "live" så klart.

Dagen efter prov

Idag gick vi några stycken för att fira att provet var gjort. Så vi gick till Ziesta för att fika. För min del blev det en festis och Semla, som var den godaste jag någonsin ätit. Har du belönat dig någon gång, det är då det smakar som godast.


Min godis semla mums


Tjej gänget från v. Paulina, Matilda och Elin,
de andra ville tyvärr inte vara med på bild.


Lovade Matilda att lägga upp flätan som hon blev så nöjd med,
det är även hon som tagit bilden.


Ordspråk

"Att känna glädje över någon annans glädje är hemligheten med lycka"


Målbildsträning

Igår var det en skit dag, en sån dag som man bara vill ligga kvar i sängen. Det stora problemet var att jag hade ett väldigt stort historiaprov på typ 80 sidor och 3 filmer och anteckningar så jag har lagt ner mycket tid på detta prov. Vi lär oss målbildsträning i skolan, vilket innebär att man ser sig själv göra en stor presentation i positiva bilder. Jag har övat och såg mig själv göra detta provet med min gula blyertspenna, en banan på bänken och det gick toppen och läraren satt vid bänken vid tavlan. Så jag var i skolan och skulle köpa en banan, nee just idag så har de glömt att beställa hem det. Okej tänk positivt så jag gick runt och leta efter en himla banan, gick in i personalrummet och var allmänt crazy. När jag hade insett att jag inte fick någon banan blev jag lite nere, och plötsligt mitt i allt kommer min klasskamrat och tittar på mig med ett smile och har en BANAN som jag får. Hon var min ängel denna dagen vill jag säga er. Dock så slutar det inte där för jag hade glömt min blyertspenna hemma och sedan var det en lärarstudent istället för läraren. Så allt som kunde gå snett gjorde det. Jaja så jag åkte till stallet och red. Det var mysigt och jag rensade mitt huvud så att jag åter fick tillbaka min positiva energi, som jag tappat när jag satt och gjorde det as svåra provet.

Elin blev räddaren i nöden denna dagen och gav mig denna!!


Efter ridningen så gick jag hem till Malin som är min barndomsvän. Vi har alltid massa skoj för oss, ja som igår så panta vi burkar hehe:) till och med det kan vara roligt vill jag lova er. Hopppas Du hade en bättre dag igår än min början av dagen.


Dagens visa ord

"Det mesta är ett underverk, men det anses vara vardagligt då vi är vana vid det"


Kidnappning

Såg precis ett program om två tjejer som blivit kidnappade, men mot alla odds hittas av polisen. Det är så sjukt att ta en individ och manipulera den så att den blir helt hjärntvättad. Vad är det för människor som utsätter andra individer för det? Dessa människor som kidnappas, deras liv kommer ju för alltid vara förstört och sprucket. Jag blir så frustrerad och arg. Denna mannen hade haft skyddstillstånd och så slapp han det och direkt så kidnappar han två unga 10 åriga tjejer. Hur kan detta ske i dagens samhälle? Vi måste se oss om i vår omgivning inte vara så upptagna av vårt eget och våga släppa in våra grannar i våra liv. Har du någon kontakt med dina grannar eller är det bara ett enkelt och obetydligt - Hej när ni ses?


kvinnojouren

Idag var kvinnojouren och pratade i klassen. Det var en väldigt bra föreläsning som gav väldigt mycket. De prata om hur de jobbade och sedan visade de en film "Ingen ser oss". Den visade hur en helt vanlig familj gömde en så stor hemlighet. Hur omgivningen reagerade osv. Den filmen rekomenderar jag verkligen. Du som privat person kan hjälpa kvinnojouren idéelt eller ge ett bidrag, du hittar deras bankontonr. på deras hemsida. Till alla kvinnor som far illa i hemmet, våga gå och berätta, kvinnojouren jobbar på dina villkor och de hjälper dig.

Har en break

Nu sitter jag här och tar en paus från plugget, det mesta har väl fastnat vid det här laget hoppas jag. Syster och jag satt och prata om förr i tiden vid matbordet. Hon hade tydligen samma läxa som mig och hon går i 8:an så hon lär vara über smart när hon blir äldre. Tur för henne♥

 
Tröja, Kappáhl
Linne, lindex
Linne, JC
Leggings, Gina

Sömntuttor

Dagen börja med att jag försov mig och även min kära vän Matilda gjorde det. Så hon ringde och bad Fredrik komma och hämta oss, så han kom och jag droppade in 15 min försent. Klassen blev inte förvånad "undrar varför":O hehe


Gårdagen 100118

Igår var det plugg hela dagen, så jag hann tyvärr inte blogga något. Så det fick bli ett inlägg idag om vad jag gjorde igår. Hjortan var snäll och gav mig, Paulina och Amanda en extra lektion. Så då förstod vi mer. Tro det eller ej, men ju mer jag lär mig, desto roligare tycker jag Historia är!!


Black or white



Tröja, Gina
Kjol, by Sanniiiiis
Legging, Lindex


-Tack du är bäst!

Igår var jag snäll och hjälpte Ida att locka håret, det blev jätte fint och hon blev väldigt nöjd. Då blev jag så glad och varm inombords. Det är så kul att hjälpa andra, dels får man komplimanger och sen ser man hur de sprudlar av glädje. Har ni tänkt på det?


100117

Slappar just nu försöker hitta lite motivation till att plugga mer, får ladda upp först med lite mat. Så att jag kan tänka lite:P


Stckad tröja, Kappáhl
Linne, Annis
Jeans, Vila
Strumpor, Lindex


Syster och jag

Idag har vi inte gjort så mkt, vi har båda haft plugg så det har vi gjort.


Finaste syster♥


Slalom

Idag var jag i Asby och åkte skidor med mamma och grannarna (Åsa, Amanda och Emilia). Det var molnigt och blåsigt, vädret var inte det bästa med andra ord. Det gick helt enkelt inte så bra för mig. Har träningsvärk sen igår och jag känner mig helt mör i kroppen och trött.

   


Coola mamma och jag i backen, se upp!!


Stallmöte

Idag träffa jag Åsa och Linnéa i stallet, vi prata om vem som skulle göra vad osv. När vi satt där inne kom ett gulligt litet par in Märta och Thorsten (de äger stallet), men i vilket fall som helst så prata vi om en händelse som inträffa för några månader sen. Det var så att Märta glömde att hon hade stallet (men det gick bra ändå, hon kom på det). Då sa hon något bra att:

- Även solen har sina fläckar

Opps en snödriva igen

Idag var första gången jag testade på längdskidor. Det gick väl helt okej, fast jag missade nog inte en enda snödriva och så tog jag av mig mina skidor två gånger för att jag inte kom upp i två långa och branta backar. Så du får väl avgöra hur det gick, men jag tyckte det var en rolig och en härlig upplevelse och nu är jag några blåmärken rikare:)

I need you here

I need you, like flowers need water,
I need you, like birds need wings
I need you, like stars need heaven
I need you, like cars need wheels.
Where are you now, when I´m sitting, waiting for you?


Cause you're all I want, you're all I need
You're everything, everything
You're all I want, you're all I need
You're everything, everything.
You're all I want, you're all I need.
You're everything, everything
You're all I want, you're all I need.
You're everything, everything.
                 ♥♥♥

"Man"

Vi använder ofta "man" borde göra si och så, om "man" skulle prova det så... När vi lägger till "man" i våra meningar så blir det att vi pratar om en "granne" vi tar inte åt oss utan lägger det vid sidan av. Därför är det bättre att använda ordet JAG i våra meningar, för då tar vi det på större allvar.  

Konflikt hantering

Om du och en individ är osams och ni sedan ska säga förlåt, så är det så att ni befinner er i olika faser efter en konflikt. Tex. Om jag och min syster står och skriker på varandra och efter en minut går jag till henne och säger: - Förlåt!
Så uppstår oftast ett problem, att hon fortfarande är jätte sur på mig och blir nu förmodligen mer arg för att jag kommer in. Därför ska man låta det ta den tiden det behöver för båda att lugna ner sig till en viss nivå. För det är så att båda ska ha kommit till en fas där det är okej att prata och bli sams.


Vill ha sommar NU!

Sitter och tittar på utlandsresor och drömmer mig bort,
till en ö med stora härliga sandstränder och se solen spegla sig i havet så det glittrar.
Jag vill bada och sola nu och bli lite brun.♥


Dagens tänkvärda ord

  • Ingen är så rik att hon har råd att mista en vän♥

Jag är inte oteknisk!

Folk säger ofta att jag är oteknisk, men då svarar jag alltid:
- Jag kan om jag vill, men jag är inte intersserad.

För varje gång du säger att du inte kan så sänker du din självkänsla.
Därför ska du alltid komma på andra ord som inte innebär att du är dålig.


mumsig sallad





Salladen bestod av:
*Gurka
*Tomat
*Kykling
*Sallad
*Räkor
*Champinjoner
*Majs
*Äggröra


God natt sweethearts



the star

Vi  människor är som lysande stjärnor. En enda stjärna skulle lysa upp ett helt rum och om du skulle ta in flera skulle rummet lysa klarare. Därför ska man inte släcka andra för att själv få lysa. För tillsammans lyser vi alltid starkare.


Grått är snyggt i vinterkylan


Stickad tröja, Kappahl
Linne, JC
Jeans leggings, Vila
Höga knästrumpor, Kappahl


Min filmkväll by myself

Ikväll blev det mest film, syrran hade hyrt fem filmer så tittade igenom två stycken. Dock var det inga höjdare. Det ända som var bra med ena filmen var att budskapet genom hela filmen var "Att vara sig själv". Det speglades i olika situationer hur viktigt det ALLTID är att vara sig själv. Försök inte vara någon annan än den du verkligen är och låt inte andra trycka ner dig!  


100112

Jag visar upp min kaxiga attityd när det behövs ;)

T-shirt, Gina
Kjol, by Sanniiiiiis
Leggings, Kappahl


Morgondagen

Morgondagen är som att öppna en ny dörr,
man vet inte vad som väntar bakom den.


säg att du älskar mig

Idag på lektionen såg vi filmen "Säg att du älskar mig". Har sett filmen tidigare och det är en av de värsta filmerna jag någonsin sett. Den handlar om en tjej som blir våldtagen och man får följa henne både före och efter. Det gjorde verkligen ont i mig att "se" det, för faktumet att det verkligen händer i dagens samhälle är HEMSKT!!.
Jag fattar inte heller hur lagarna kan vara som de är. De flesta tjejer tror ju att det är meningslöst att anmäla bara för att den åtalade inte får något straff. Vi måste stå på oss för de utsatta och vara deras röster om att lagarna måste ändras. Ju fler som gör sin stämma hörd, desto mer tror jag att domstolen ser på det och man inför hårdare straff. För jag blir så ledsen när jag träffar tjejer som blivit våldtagna som inte anmäler för att de "tror" att den åtalade ändå inte blir fälld. Det är helt sinnes sjukt tycker jag att de ens tänker det, men jag förstår det med dessa lagar. 

mötena börjar

Ja, tur som jag hade tittade jag på anslagstavlan innan jag gick hem från skolan. Då fick jag syn på att jag hade mitt första kamratstödjarmöte imorgon denna terminen. Så nu drar mötena igång igen. Kommer att gå på 3 möten varje månad nu framöver och se till att skolan blir en trygg och välkomnande för ALLA.
Målen jag har denna terminen:

  • Vara väl förbered på varje möte som jag håller i med material och dyl.
  • Ha ett möte VARJE månad
  • Se till att alla får övningarna som jag lovat
  • Ha en uppföljning på kamratstödjarna som hälsade på i höstas
  • Få ordning på fördelningen av arbetet
  • Ha ordning och reda med alla papper

Jag hoppas på en bra termin utan mobbning och utfrysning.


Privat lektion

Andra dagen i skolan och jag och Paulina går redan på privat lektioner. Hur kommer detta sluta:O Vår kära Historia lärare brukar få stå ut med att vi kommer springande upp till henne, efter att vi slutat för dagen. Då förklarar hon i evigheter så att vi kan pränta in det och plötsligt förstår vi och får en ahh-upplevelse. Så funkar det i våran pluggvärld.   

Första Semlan 2010

Gud vad jag har längtat efter den här goda härliga semlan. Har nu väntat nästan en hel vecka, men idag hade jag äntligen tid att äta en.


En godsak har många namn


Hej på er alla som nu börjat skolan

Första skoldagen var helt lyckad! Dagen börja med att jag fick några plus i kanten (plus till Sanna) och det var så himla roligt att träffa alla människor igen.


Dagens outfit!
Skjortan, Gekås
Linne,JC
Leggings, Gina
Höga knästrumpor, Gekås


BF08A

Hejsan idag var det första skoldagen och vi heter nu BF08A och inte BF2a..så att alla vet. Det känns som om Tranås siktar på att likna Stockholmarna. Så vi går runt och kallar oss 08:or nu mera.
Nu sätter allt igång märkte jag, läxor och prov...och åter prov, så nu lär jag inte sova bra på länge. Skolan innebär stress och höga krav, vilket oftast ger mig ångest och då får jag svårt att sova.
Hoppas att jag får mer sömn dennna terminen än vad jag fått tidigare.


Jag var pigg och laddad imorse


Ikväll

Nu sitter jag och väntar på att Jimmy ska komma. Vi ska se på en film och äta massa gott. Det kommer bli jätte trevligt och den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge. Så jag får väl sitta en stund till och vänta.  


En nice bild på mig, but what about my nose?


Ralen

Idag var jag ute i stallet och red på Ralen, det blev inte så länge för fötterna domnade bort och jag kände mig som en stelfrusen pinne. Det var mysigare i stallet så jag red snabbt tillbaka dit och värmde mig.

Igår var jag även i Sockertoppen

Det är en väldigt lång och brant backe i Junkarmålen. Där åkte Amanda, Matilda och jag kälke. Jag och Amanda tyckte inte att det var så farligt så vi siktade oss mot ett hopp som var 1,5 meter högt och flög med kälken. Det var rent livsfarligt, som tur var slutade vi åka efter det och vi klarade oss utan blåmärken och andra roliga saker man brukar få. Dock så tog jag tyvärr inga bilder...på denna härliga eftermiddag. Så det får bli en annan fin naturbild från Asby. Efter det gick vi hem till mig och drack varm oboy och åt kakor.


Denna dagen var helt amazing


Igår i Asby 100108

Igår var jag ute i stort sett hela dagen. På morgonen kom Amanda och följde med mamma och mig till Asby för att åka skidor. Det var en fin soldag, dock var det väldigt kallt. Det var skönt för det var typ inga i backen, så jag kunde åka och ta ut mina svängar.



Lägst upp på backen fick man solen i ögonen, så himla härligt


Här ser vi en fin pistad backe och lite folk


Här har mamma fångat mig på bilden hehe:)


Personer kan man jämföra med blommor

Det finns blommor som sprudlar för att de trivs och de är otroligt vackra att se på. Sen har vi de vissna blommorna som kan vara missköta eller helt enkelt inte trivs. Vilket fall som helst, finns det en chans för dem att överleva. Antingen kan man plantera om dem eller börja sköta om dem själv.
Likadant är det med människor, varje individ känner olika och har olika erfarenheter i sin ryggsäck. Det finns personer med en stark vilja och förmåga att leva lyckliga. Leva med riktig glädje och känner att de är älskade. Sedan finns det många individer som är svaga, osäkra, som inte trivs, är bortglömda eller utestängda i samhället. Så hjälp varandra att tillsammans bli en blommande äng som man inte kan motstå.


En otroligt vacker blomma som jag fotade i Tyskland


Mattips inspirerat av viktväktarnas bok

  1. Du kokar ris
  2. Steker champinjorer
  3. Gör en äggröra
  4. och sedan en sallad med: Gurka, sallad, majs, tomat och paprika.

Vips så har du lagat en god och nyttig middag på bara 15 minuter.


Okej….jag försökte vara duktig

Jag var precis och handla mat med pappa, där träffa jag Hanna. Vi börja prata som vanligt och plötsligt kom jag på att jag läst i tidningen att hon fyller år i helgen så jag säger
- Grattis i förskott, väldigt glad för att jag kom ihåg det.
Då säger hon:
- Jag fyller år IDAG!
- Öhh?? Jaha grattis får jag väl säga då hehe (försöker skämta bort det)
Så börjar vi skratta, min bortförklarning lyder snabbt, ah men i tidningen stod det iallefall att du fyller år i HELGEN.
Jag som var så glad att jag för en gång skull ”kom ihåg” att hon fyllde. Så typiskt mig, bara för att mitt minne inte lagrar allas födelsedagar.
                                                       


Grattis Hanna som nu blivit 18 år och myndig


Telefonen ringer..

och jag ropar på syster. När jag förstår att det inte är något värt, springer jag upp för att ta luren själv.
- Hallå, säger jag yrvaket.
Det är Matilda som fått för sig att ringa till mig kl:11:00 på lovet, då man minst ska sova okej, kanske till elva. Men iallefall är det inte roligt att bli väckt av en telefon. Men...men är det en god vän så är det, då blir man snabbt glad och glömmer att man blivit väckt.


Min otroligt fina vän Matilda som ofta ringer och väcker mig<33


Tre små ord

Har någon sagt idag till dig - Jag älskar dig?
Eller har du idag sagt till någon - Jag älskar dig?
Oftast är vi väldigt dåliga på att säga just de tre små viktiga orden
 "Jag älskar dig", vilket är väldigt synd. Jag brukar ta förgivet att människor i min närhet vet att jag älskar dem, men det är inte alltid de gör det. Alla behöver vi fylla på med energi och det gör vi genom att känna oss uppskattade, tror jag.

Idag har jag använt de tre fina orden, har du?


I am what I am går

.....nu på min spellista och jag sitter och lyssnar. Tänkte bara rekomendera den för det är en väldigt bra låt som jag fick höra på en föreläsning i vintras. Den heter I am what I am med Hannah Jones och textens budskap är att du är vad du är och att livet är inte värt att leva om du inte stolt över dig själv. 

Så va STOLT över dig själv, du är helt underbar som du är!!!

Plugg...på lovet

Ja, kan det bli värre!! Våra lärare har planerat så bra så de första veckorna har vi 5 prov eller något i den stilen. Så idag tvingade jag mig motvilligt att sitta inne hela dagen för att plugga historia. Snart börjar ju skolan och då blir det en rivstart direkt. Så jag tyckte för mitt eget bästa att jag skulle plugga lite idag. För jag blir alltid så trött första veckan efter lovet.

Jag och syster - Mästerkockarna

Idag stod syster och jag för kvällsmaten, det blev skink- och broccolipaj. Dock typ råkade jag misslyckas som alltid när jag är i köket och glömde vissa detaljer, men hur som helst blev slutresultatet väldigt bra. Det vart riktigt gott faktiskt:)


Tandläkaren again

Idag var jag hos tandläkaren, det är bland det värsta jag vet, men ändå inte. Det är så obehagligt när folk tittar i ens mun. Visst är jag väl härdad då jag haft många olika tandställningar och har en nu. I allefall blir det en hel del besök på ett år, vill jag lova er. Okej det roligaste är väl att träffa alla sköna personer där nere hos folktandvården och snacka lite. De brukar alltid dra något dåligt skämt och jag försöker skratta med massor av grejer de stoppat in i munnen på mig. Jag tycker nästan man borde tejpa igen deras trutt ibland, så att de inte kan få en att skratta, men men.. Jag glömmer alltid bort att jag inte får skratta där inne, men de brukar i allefall få roligt av det.


Hejsan nu är min blogg här!

Nu börjar jag äntligen blogga här på blogg.se efter mycket om och men. Jag är en motiverad och ambitös tjej som har stora mål i livet. Visst kan många tycka att jag ibland lever i en dröm värld när jag pratar om hur min framtid kommer att se ut. Men jag tror att man måste sikta högt annars kommer man ingenstans. 
Så välkommen till min blogg och läs för here I am!!
// PUSS Sanna


Hejsan!Sanna heter jag och är en 92:a. Jag är en trevlig tjej med stora ambitioner, väldigt motiverad och målmedveten. Pluggar första året på gymnasiet. Det bästa jag vet är mina vänner, familj och min lilla kanin Pelleskrutten. I denna blogg skriver jag om vad som händer i mitt liv, tankar och funderingar. Enjoy
RSS 2.0