Teater premiär

Idag spelade vi upp Pelle Svanslös inför publik. Imorgon har vi våran andra föreställning. Jag hör av mig och berättar mer om det på onsdag. Fram tills dess blir det dessvärre ingen uppdatering.  

Ha det super duper bra nu alla ihop:)

Syrrans bikinidesign

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Dålig uppdatering

Idag var det dålig uppdatering här, men har haft så mkt plugg och dessvärre är det så varje dag fram till torsdag. Då blir jag riktigt aktiv igen. Ni får ha de så bra. GLÖM inte att rösta på min bikinidesign:)

Puss på er alla underbara människor:)

Rösta på min bikinidesign

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Hos Lovisa

Här sitter jag, medan Lovisa gör sig iordning för att snart bär det iväg till Linda för att ha lite kul. Förmodligen blir det fest hos en gammal barndomsvän. Kul kommer det bli i alla fall!

Ha en as bra kväll, för det tänker jag ha;)
Puss på er

Vårjackan inköpt






Shopping med mammi

Jag och mammi har varit och shoppat lite på stan. Jag fick med mig....hemlis... nejdå se i nästa inlägg XD


 

Me today

Idag är en toppen dag och jag känner mig jätte glad. Inte för något speciellt utan jag är bara så jätte glad. Det fina och underbara vädret har sin påverkan på mig.  


Justin Bieber


En super duktig liten kille med en underbar röst som jag tycker är väldigt skön att lyssna till:)


Fågelskrämma

Kom på i min väntan här att idag i skolan när vi repeterade vår teater så blev det lite bråk. Jag gick bakom scenen för att hämta andan och för att inte börja skrika och skämma ut mig. Så jag satte mig på en rullator (den ska användas i teatern), plötsligt så kände jag att jag ville åka lite på den och då såg jag en person eller det var vad jag trodde, men i själva verket var det en fågelskrämma så där satt jag på rullatorn och höll på att börja prata med fågelskrämman hehe Är som sagt väldigt glad för att det är fredag:)


Sommartoalett

- Hejsan jag heter Sanna och jag ska sommarjobba som sommartoalett. Ja den meningen fick jag ihop då min kära vän Matilda frågade var jag skulle sommarjobba. Ja det som jag egentligen ville ha sagt var att jag eventuellt ska jobba och städa toaletter och annat. As garvade gjorde vi båda två hehe

Det är så roligt med felsägningar, Har du sagt något roligt någon gång?

I väntan

Sitter här med musik i öronen och väntar på att två underbara vänner ska komma. Det blir en lugn fredagskväll med så ska det låta och massa snack och godis. Älskar Fredagskvällar då man känner att nu är det äntligen HELG och jag får lov av mig själv att vara uppe lite sent på kvällen utan att behöva ifrågasätta mig om jag kommer att komma upp på morgon. Imorgon blir det en lång sovmorgon.

Hej svejs!

Nu sitter jag här efter en dag som har varit väldigt lång. I skolan hände väl inget speciellt, men efter skolan hade jag en dubbel lektion på körskolan. Det var lektion 7 och 8 som vart avklarad idag. Vi körde landsväg det gick helt okej och det var riktigt roligt. Sedan begav jag mig hem för att hinna plugga och äta. Sen blev det direkt ner till gympan. Fick sen ett telefonsamtal av en kvinna (hon som ville att jag skulle fotas), så nu har jag berättat allt bra med våran skola. Så snart ska det laddas upp:) Riktigt kul att se hur det blir. 

God natt hörs imorgon:) 

God natt på er

Ja nu är det sängdags för mig. Ska upp till skolan imorgon vid 8:00 och sedan har jag bokat en privat lektion med Hjortis, alltid lika trevligt. Sedan blir det körskolan och att plugga. Så kommer inte blogga förens på kvällen eller något, men ni får ha en underbar dag imorgon.

God nattis på er

Väntar på ny header

Underbara Becka ska hjälpa mig att göra en fin header. Vill ha en vårig och fin. Dock så är det så mkt på schemat nu så det blir väl om 2 veckor eller något. Jag längtar. Det blir lite roligare att sitta och blogga med en lite mer vårig header. Även fast jag tycker om snön så är det faktiskt på tiden att det blir vår och även i min blogg.

Gå in och titta på Beckas blogg den är jätte fin.
http://blogbecky.blogg.se/

Ett bloggtips till är Paulinas fina och roliga blogg, alltid händre det något roligt som du kan läsa om. 
 http://honheterpaulina.blogg.se/

Jag är jätte glad

Idag var jag med Malin och Hanna som sagt det var jätte längesen. När vi väl är så känns det så himla bra och naturligt. Det är det som är så bra när vi umgås. Att även om vi inte har varit på någon månad så börjar vi där vi slutade sist typ. Lite svårt att förklara men det är evig vänskap vill jag lova er.


Diva projekt

Idag var det en elev på skolan som hade sitt projektarbete i aulan. Hon hade satt ihop en fullspäckad halv timme med sång, musik och dans. Det var toppen bra. Jag var där med Amanda, Malin och Hanna de va jätte skoj.  



  

Dagens outfit




Klänning, från Annis
Svart tröja, Gekås
Leggings, Lindex 


Mannekäng igår

HP-programmet hade sin mannekäng igår. De var jätte duktiga och de visade upp massa fina kläder. Blev jätte sugen på att shoppa massa när man såg de härliga vårkläderna.


Min underbara vän Elin va jätte snygg då hon var inne på scenen.
Hon är till v., även den tjejen bredvid va söt och hade en härlig klänning på sig.


De var glada och dansade på scenen då det var över heheXD
Det var en galen kväll med underbara människor med.
En riktigt trevlig tillställning.


Massa bilder

Massa bilder på mig  innan jag skulle fotas.












Gårdagens outfit






Skjorta, Gina
Linne, från annis
Byxleggings, Gina


Problemet löst

Jag klarade mig ur den svåra situationen som jag hamnade i förut idag. En stor seger ser jag det som och nu har jag äntligen hämtat andan och planerat om. Min planering är mitt allt ibland, att jag glömmer bort att man kan tänka om utan, jag kör mina dagar och ibland glömmer jag bort att ha kul för att det plötsligt blir ett "måste" för att det står i kalendern. Dock så har jag blivit bättre på detta, men idag blev det bara för mkt.

När man blir svag hittar man någon styrka inombords som gömt sig och tillsammans med den klarar man ALLT!

Allting löser sig

Jag har gråtit här nu en stund för att vårat dataprogram fungerar inte till den skoluppgiften jag har. Så nu sitter jag här hos mormor och morfar och ska försöka. Dock gick det inte så nu fick mamma åka hem så ska vi försöka på ett nytt sätt, vilket jag testade en gång och det ska och måste verkligen fungera. Allting löser sig. Dock nu så kommer jag vara hos m och m till kl: 18:00. Ska träffa Malin och sedan ska vi på ett uppträdande i skolan vid 19:00. Så hinner inte uppdatera idag som jag sa. Jag hoppas verkligen att jag hinner det imorgon. Får se hur det fungerar här. Kom i och med detta totalt ur min planering och det betyder kaos i mitt liv med andra ord.

KOAS KAOS KAOS, men allting löser sig på ett eller annat sätt

Nu e jag här

Ja hann tyvärr inte lägga upp något på modevisning eller på hur jag såg ut när jag fotades igår. Det kommer ikväll jag lovar er det, för just nu har jag ett helt berg att ta igen av både plugg och kamratsstödjar paper.

Ha en toppen dag så hörs vi ikväll:)

Hej på er

Nu har jag varit och fotat mig. Vet inte hur det blev, men hoppas att det blev bra. Nu ska jag och mammi snart till stan och sedan blir det teater för hela slanten. Bloggar mer när jag kommer hem :)

Ha en bra dag♥

Telefonsamtal

Jag är ju ordförande i kamratsstödjarstyrelsen och nu ikväll fick jag ett samtal från en kvinna, om att man ville fota mig i M&M fotostudion i stan. För att ge ut ett reklamblad till de elever som ännu inte valt till gymnasiet än, om jag förstod rätt. Så det blir att göra sig fin 8:00 på tisdag för att stå model heheXD. 

Mys hos Amanda i fredags


Tända ljus, god mat och massa snack blev det hos Amanda i fredags.

Gårdagens


Kalas för morfar


Stort mat utbudXD Passar släkten perfekt.


Mamma och mormor förbereder så att all mat står på plats. 


Lax, potatis, skarpsås och massa grönsaker det var jätte gott.



Världens bästa mormor och morfar♥


Miranda (kusin) och syster Ida. De var jätte fina idag:)


Jag och Ronja (kusin) i bakgrunden och finaste syster

Kalasklädd






Nya tröjan från Kappahl


Hos m och m

Sitter nu hemma hos mormor och morfar vi har ätit massa gott och nu lyssnar vi kusiner på lite bra låtar på youtube och har trevligt. Jag hoppas du också har en bra söndags eftermiddag.

21:e mars 2010

Nu så ska jag snart göra mig i ordning lite snabbt för att sedan åka på kalas. Idag ska familjen åka iväg till morfar för att fira honom. Glömska Sanna var igång den 16:e mars som är hans födelsedag. Jag pratade med honom i telefonen den dagen och så glömde jag bort att han fylde år. Stackars lilla morfar. Men idag ska vi bort i alla fall och gratta honom. 

GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA MORFAR (i efterskott) 


God morgon

Nu har jag vaknat och sitter här för att vakna upp lite. Snart blir det att plugga och äta lite frukost.

Jag hoppas att ni hade en trevlig lördagskväll:)

Vårdagsjämning

Idag är det vårdagsjämning, vilket innebär att det är den tidpunkt då solen står mitt över ekvatorn  och dagen är lika lång som natten på hela jorden. Nu går vi mot sommar och södra halvklotet mot vinter. As ballt tycker jag att det inträffar på samma dag på hela jorden, har alltid trott att det bara var i Sverige heheXD

Körslaget

Nu blir de att sitta och mysa med familjen och äta ost- och skinkpaj och en hel del gott godis framför tv:n. Det blir att se körslaget och en bra film tror jag. 

Pluggat

Idag har jag hunnit med att plugga lite historia, mer blir det imorgon. Har satt upp som mål att 11 sidor ska vara färdiga imorgon. Fast ännu är jag bara uppe i 6 st sidor så det blir hårt arbete imorgon, men det är samtidigt kul och lärorikt så det ska nog gå ganska fort hoppas jag.

Ridning me syrran

Ikväll så följde syster med ut till stallet. Hon är inte alls intresserad av hästar (vilket är väldigt konstigt tycker jag), men men hur som helst fick hon rida idag. Hon var jätte duktig och hon travade t.o.m. Ja ni kan ju tänka er hur de såg ut. Hon skumpade upp och ner i sadeln och händerna flaxade lite fram och tillbaka. Jag tycker ändå hon var super duktig och vi hade jätte kul. Ibland behöver man syskon tid att bara umgås och ha kul.

Älskar dig syster min

Hemma

Nu är jag hem kommen från landet. Det blev en riktigt trevlig kväll igår. Vi åt kyckling, klyftpotatis, bearnesås och en väldigt god sallad som bestod av fetaost, tomat, gurka, sallad och vindruvor. Till efterrätt blev det fruktsallad och glass, mums det var jätte gott. Vi såg på "så ska det låta", det är nog det roligaste programmet jag vet. Programledaren lyfter hela programmet till en väldigt hög nivå och att EMD var där gjorde det bara roligare att se. Sedan såg vi en film som heter Bröllopsduellen, den var också super bra. Åhh jag och Amanda satt och drömde oss bort och såg oss själva i huvudpersonerna och hur vi skulle gifta oss i jätte fina och underbara klänningar. Åhh, den dagen längtar man till.

Glömde

Jag kommer vara social här med Amanda på landet. Så kommer vara mer aktiv imorgon puss på er ha de bäst♥

Hos Amanda

Nu sitter jag hos Amanda, vi höll på att missa bussen när vi skulle hit, men nu har vi äntligen kommit ut hit till landet. Vi har handlat god mat och ska se på så ska det låta och någon bra film ikväll, men nu ligger vi och slappar lite och njuter av att det är fredag.

Ni får ha en underbar kväll

Ledig dag

Idag har vi ju haft studiedag och jag har hunnit med att plugga historia. Jag hade några krav på mig själv som jag skulle hinna med just idag. Dock har jag inte hunnit med riktigt allt, men jag känner mig nöjd med min prestation ändå.  

Rött till våren








Tröja, Vera moda
T-shirt, Gekås
Jeans, Gina


Väntar på Elin

Sitter här och väntar på att Elin och hennes syster ska komma. Sedan kommer Lovisas syster snart och hämtar oss och ska skjutsa upp oss till sista hockeymatchen. Det blir super kul! Där uppe ska vi träffa Amanda som sitter och väntar på oss hoppas jag:)  

Hej hopp!

Vaknade precis så nu blir det spotify på högsta volym och lite frukost.
Sedan blir det att sitta med historian idag på min lediga dag.

Jag hoppas det gick bra för dig att köra så tidigt idag Amanda/ Kramar från mig 

Hörs imon!

Imorgon har jag studiedag och då kommer jag hinna blogga lite mer. Har inte haft direkt tiden eller lusten till det nu, men imorgon blir det förbättring på den fronten.

Ha en bra kväll

Dating in the dark

För tjugo minuter sen slutade programmet "dating in the dark" som går i kanal 5. Där träffas de i ett rum i totalt mörker och har några dejter där. Sedan på sista dejten, ser personerna den andra då ljuset lyser upp en person i taget, men den personen kan inte se den andres reaktion. Detta visar oftast hur mycket vi människor går på utsidan och inte på personligheten. Jag har alltid sagt att jag går på utsidan för det är det som man ser först, men vad skulle hända om man hamna i ett kolsvart rum och ska dejta? Jag har inte svaret, men det var lite intressant att tänka på hur man skulle göra.

Dagens

Idag blev det rosa skjortan till enkla blåjeans och även mittenbena blev det för ovanlighetens skull.

Skjorta, HM
Jeans, Gina


Klänningen från sthlm

Klänningen som jag lovade lägga upp en bild på. Här är den!
Mamma hittade den i en butik i stholm nu när hon var där i helgen.
Den kostade endast 80kr, den var på rean jippie!!
Dock måste jag sy upp den och även sy in den lite,
men det får bli då jag har apu och inget plugg.



Sanniiiiiis kan laga mat

Idag var vi kvar i skolan till 17:00 och spelade teater det kändes jätte segt. Dock väldigt bra för nu kan jag de flesta replikerna:) När jag kom hem var jag döhungrig och var tvungen att laga till något snabbt och gott så det blev kyckling, ris, bearnesås, tomat och gurka.




Godmorgon sunshines

NU bär det iväg till skolan. Det blir mycket teater idag och lite matte.
Ses när jag kommer hem:)

Guten nacht

God natt, Guten nacht, Good night

Nu ska jag sova, jag hoppas ni haft en toppen helg.
Det har jag haft, tyvärr har jag inte hunnit med så mycket bloggande:)


Blåsningen

Har nu sett på blåsningen snacka om att man får sig ett rejält skratt. Det är så roligt att se dessa människors reaktion då de blir blåsta. Själv hade jag förmodligen varit lika blåst som de flesta av dem är XD

Mamma är hemma

Nu har mammi kommit hem från sitt besök i stor stan. Hon har nämligen varit i Stockholm och varit på musikal med mormor. De hade riktigt trevligt och jag måste säga att jag är lite avundsjuk på dem. Hon köpte en svart snygg kjol som kommer vara skit snygg till vår och sommaren. lägger ut den imorgon:)

Du är bäst

Choklad bäst från lagerhouse








Första gången i år med solglasögonen

Har varit med underbara Becka idag. Vi var ute i det fina vädret och gick med våra snygga solglasögon. Vi snackade en massa om allt och inget och skrattade som vi alltid gör. Du betyder massa gumman♥

Natti natti♥

Nu ska jag sova jag är verkligen jätte trött, min hästtur gjorde mig helt slut idag. Har varit lite smått skärrad och lite skakis har aldrig i mitt liv varit vilse. Allting har sin första gång och idag blev det att vara vilse för första gången.

God natt och sov så gott ♥ 


Anna Bergendahl

Det blev Anna Bergendahl som blev finalist i melodifestivalen 2010. Jag som satt och höll tummarna för Darin, men detta blir nog super bra ändå. Det var hon värd för det betyder ju så himla mycket för henne och hennes karriär i musikbranchen. äkta lycka slår allt och det var det verkligen, nu håller vi tummarna för henne när hon ska representera Sverige i Oslo.


Dagens

Dagens humör: Jätte glad och super nöjd med allt för tillfället
Dagens mående: Lite små trött, men är jätte lycklig
Dagens borde: städa i mitt rum ser ut som kaos pandemonium elr vad det nu hette, måste plugga oxå
Dagens frisyr: utsläppt hår
Dagens smink: osminkad
Dagens klädsel: svarta leggins och enkel tröja
Dagens planer: plugga och melodifestivalen med pappi och Ida
Dagens fundering: Varför får vi så mkt plugg på en och samma gång, kommer jag kunna min replik -Jag tror det betyder kantarell marmelad eller kanelmazarin elr kommer jag säga marsan istället? (Pelle Svanslös) 
Dagens beroende: godis
Dagens tråkigaste: att det är massa plugg
Dagens längtan: Sommaren
Dagens tidning: Tranås tidning
Dagens låt: Your out of my life med darin (glöm inte att ringa och rösta på honom ikväll)


Pengar till Annis

Igår gav jag lite pengar till Annis för att hon skulle handla till mig när hon är i Thailand. Hon åker dit idag till den underbara värmen och här sitter jag inne och njuter av att några solstrålar glimtar in. Jag vill resa nu till ett varmt och sommrigt land. Jag vill ha på mig klänningar, kjolar och kunna bada och sola. Jaja, den som väntar på något gått väntar aldrig förlänge:) Det blir nog snart varmt hoppas jag.


Psykosocialtarbete

Ja, det är vad jag sitter och pluggar på. Jag har gjort ett fall om en kvinna som är alkoholiserad och min uppgift är då att hjälpa henne. Väldigt rolig och lärorik läxa faktiskt, e snart klar med den:) Vad gör ni denna lördag? 

Lamm

I stallet där jag rider så finns det en lada bredvid som det går får i, två av fåren hade fått lamm. De va så himla söta när de försökte gå och hoppa omkring. 









13e mars 2010

Idag gick jag upp tidigt för att åka till stallet och rida. Det var jätte fint väder och jag red ut i skogen efter 40 minuter kom jag på att jag ridit vilse. Vad gör jag? Jo, jag rider ännu längre in i skogen och jag hittade inte vart jag hade ridit innan eftersom jag ridit på en stor väg så syntes inte spåren. Ralen snubblade och jag var tvungen att hoppa av. För han tyckte det var as jobbigt. Så jag hoppa av i snön och sjönk en halv meter ner. Jag blev typ as svettig av 5 steg i den djupa snön. Jag vet inte hur, men jag hittade till slut till stallet och shit vad Ralen galopperade och svettades.


Han rullade direkt när han kom in i hagen


Flera gånger rulla han fram och tbx


han hade många åskådare heheXD


Sedan var det dags att resa på sig ..



och gå iväg för att...


dricka lite vatten. Han är så otroligt sött

Yesterday at Matilda

Jag hade en as bra kväll med några tjejer från klassen igår, vi åt mackor med fläskfilé och bearnesesås. Till efterrätt blev det bananasplit och massa godis mums säger jag bara. OBS! lite dålig bildkvalité.
Från v. Amanda, Paulina (http://honheterpaulina.blogg.se)  och Matilda



Från v. Matilda, Lovisa Elin S och Elin E

(Tyvärr fick jag ingen bild på Elvira och Amanda K.)



Hade på mig nya randiga tröjan till min hemgjorda kjol.


Vi var tvungna att stänga av datorn tog några timmar typ heheXD Matilda datanörd;)

Matilda och gänget

Nu ska jag bort till matilda för att äta lite gott och umgås e lite sen så hörs ikväll:) pusspuss

Victorias namnsdag

Idag flaggas det i hela Sverige för att det är Victorias namnsdag. Till och med alla bussar i lilla tranås åker runt med det hehe 


Shopaholic

Är du köpberoende, att du måste ha bara för att köpa. Känslan av att shoppa gör dig glad och du på något sätt köper dig lite lycka i livet. Du köper saker fast du egentligen inte behöver det? Det var en text om det i engelska provet, kände faktiskt igen mig lite i texten. Har du köpmani?

Planer på att göra om

Idag kom det en man för att titta på vårat kök. Nu äntligen sätts processen igång och förmodligen får vi ett fint kök till april-maj:) Jag blir glad, äntligen säger jag bara..

Engelska provet avklarat

Idag hade jag engelska provet, det gick förhoppningsvis lyckat. Det var massa som var oförberett, men det gick nog bra en då. Jag är nöjd och det är huvudsaken.

GODIS

Sitter här och äter massa gott och billigt GODIS. Willeys sålde idag godis för 49:90kr/kg, gå och handla det var färskt och jätte gott. Det är perfekt att äta till lets dance ikväll.

Engelska prov

Imorgon har vi ett engelska prov och jag hoppas det går super bra. Försöker i alla fall peppa mig inför det. Påtal om att peppa hörde jag när rixfm ringde Ola Svensson (som sjunger Unstoppable i melodifestivalen) i eftermiddags. Då sa Erik att han skulle hålla tummen för att Ola vinner på lördag. Då sa Ola, att håll båda tummarna då hehe. Ola verkar vara en riktigt go kille som inte har svårt att skratta och väldigt social. En väldigt trevlig kille att höra på både scen och i intervjuer. Han är även riktigt snygg att titta på och alltid händer det något oväntat när han är på scen.  

Ojdå, det lät visst som en kontaktannons i slutet. Det var det inte tänkt som men..men hehe :)

Semla den bästa

Idag var mammi snäll och köpte en semla som hon vet att jag inte kan motstå. Den hade trekants lock, vilket gör att det blir en jätte god semla. En semla utan trekantslock är egentligen ingen semla enligt mig så ni vet. DEt fick bli denna semla och att plugga lite engelska, inför provet imorgon.  




Vip-erbjudande på kappahl

Efter min promenad fick jag veta att mammi skulle åka till Kappahl för att hon hade 30% på hela köpet (Vip erbjudande). Så jag bytte om och vi åkte ner för att fynda lite kläder. Detta var vad jag fick hem i påsen: 


En blå/vit randig tröja: 196kr
En svart/vit tröja: 104kr
Ett par jeansleggings: 139kr
En rosa sjal: 70 kr (passar perfekt till jeans jackanfrån Lindex)


Promenad

Idag när jag kom hem så slängde jag i mig lite mat. Efter det begav jag mig ut i det vackra vädret på en promenad med musik i öronen. Tro det eller ej, men det blev faktiskt en timmes promenad. 


Solen speglar sig i de stora vattenpölarna


Snön smälter och vattnet börjar synas


Solen syns mellan trädtopparna


Nu ser man ån igen, vattnet kommer fram.


Såg en svan som promenerade själv på isen.
Detta är ett vårtecken, detta är VÅRkänsla.


JAG ÄLSKAR VÅREN, VÅREN ÄLSKAR JAG!!!

Massa plugg

NU är det så mycket plugg så jag måste tyvärr sitta med det för det mesta.
Om ni nu undrar varför det är så dålig uppdatering på bloggen nu ett par dagar framåt.

Min dag:
* Hade smågruppsmöte med kamratstödjarna (det gick jätte bra att hålla i det)
* Öva med Matilda på mina repliker i Pelle Svanslösteatern
* Övade första gången med rekvisitan på scenen
* Hade körlektion dubbel
* Va på stan med mamma och titta på jackan, köpte den dock inte
* Pluggat engelska glosor och oreglbundna verb
* Sett på Glee i repris

Det var min dag i korthet...nu blir det tbx till plugget


Kärringstop

Hade 2 st körlektioner idag. Ja jag som typ aldrig får motorstop fick det hela 4 ggr idag.

Konversation i bilen om mina motorstop.
Min körlärare: - Vad beror detta på Sanna?
Jag: -Skorna?:O
Körläraren: VA??
Jag: -Ja skorna är smala där fram och där är inte min fot och då känner jag inte pedalen så bra.  
Körlärare: -Tjejproblem asså hehe

Första gympapasset

Idag var det första gången som jag hann gympa efter stallet en måndag (har bara varit på passen på torsdagar). Det var ett riktigt bra och roligt pass. Musiken var grymt bra och jag var helt slut efter passet. Vi har nu bytt stalldag till tisdagar i fortsättningen så kommer nu hinna att träna varje måndag fram över.

Förhoppningsvis kan jag få lite bättre kondition än jag har nu:)

Stallet i vårsolen

Idag gick det fort att göra stallet och dessa underbara hästar stod utanför och väntade på att få gå in. Jag förstår inte alls vad de tänkte på, själv hade jag velat stå ute hela kvällen. Det blev i alla fall en ridtur innan solen gick ned.


Här stod sötnosarna och väntade


Ralen börjar nu tappa sin vinterpäls, VÅRTECKEN


Ralen så himla söt



Walle, den nya hästen i stallet. Han är urgullig:)

Vårjackor

Idag efter skolan gick jag in i alla Tranås klädbutiker för att hitta en vårjacka. Det är så svårt att hitta en perfekt jacka till våren, tycker jag. Antingen är den för varm eller kall, för lång eller kort osv. I vilket fall som helst la jag undan en tills imorgon, kände att jag behövde titta på vad jag har för jackor hemma först innan jag köpte den.   

8:e mars 2010


Tröja, Gina
Jeans, Gina (199 kr)


Slutar tidigt

Idag slutade jag redan vid 12:40! Detta har inte hänt på kanske ett och ett halvt år. Jippie säger jag bara och så känner jag hur vårkänslorna kommer och jag skriker inombords att nu är VÅREN här. Fram med alla vår jackor, skor och alla kläder som legat på vinden och väntat på våren. 

Nu är våren här i Tranås! Solen strålar och himlen är blå och jag mår super bra:) 

Kvinnodagen

Det var 8 mars 1910 i Köpenhamn som den socialistiska kvinnokonferansen instiftade denna dagen. Idag är det alltså kvinnornas dag och idag ska vi respekteras och sprida att det ska bli mer jämställdhet i världen. Vi kvinnor blir allt mer jämställda med männen, men det är fortfarande mycket att göra ute i samhället.  

Gamla filmer

Medan jag sitter här och bloggar, så sitter mamma på tittar på någon svart/vit film.
Jag tycker det är så himla as tråkigt att titta på film utan färger.
Vad är liksom meningen med att idag 2010 sitta och titta på sådana uråldriga filmer?

Okej nu sitter hon i bakgrunden och säger att filmen har faktiskt färg och den är faktiskt BARA från 1981..okej vi har väl lite olika uppfattningar om vad gammal är, gissar jag. :)hehe

Kvinnofrågor

Jag jobbar med ett stort arbete i historia A om kvinnofrågor och kvinnans utveckling under 1800-talet. Det är vad mesta tiden idag har gått åt till. Det låter kanske inte så intressant, men det är det faktiskt. Att veta vad det var som påverkade och vilka faktorer som ledde till att kvinnor i olika länder fick rösträtt. Varför ett land kom införde det före än andra. Även andra frågor som utbildning, arbete och myndig osv.  

7:e mars

Nu har jag varit ute på en promenad med mammi. Det blev även att fota lite i det fina vädret. Åhh, jag bara älskar solen massor, jag bara njuter nu när jag är ute.










Det är så fint nu när det smälter och det bildas olika lager i vattnet.
Det forsade massor idag i denna lilla ån.


Outfit yesterday


Tröja, Gina
Klänningen, Black and white
Leggings, Lindex
...och massa smycken som jag älskar från Ur och penn, Hm m.m


Barnträff =

Ja, för er som undrar vad barnträff är så innerbär det att vi är fyra familjer som träffas och äter god mat och bara umgås. När man ska bli föräldrar så går man ju en mammakurs och där gick min och 4 andra mammor. Sedan dess har vi fyra familjer (en familj flyttade här ifrån) träffats 4 ggr om året. Visst har det ökat för vi som är första barn har fått syskon och några skaffat pojkvänner osv. Så nu är vi en stor skara människor som träffas. Denna gången var det hos oss och vi bjöd på kycklingpaj och till efterrätt blev det blåbärspaj och glass. Det var jätte trevligt igår, tyvärr var det några som inte kunde komma.  


Jag var redo för en trevlig kväll med främmat hos oss, vilket det blev:)

Barnträff

Nu e de barnträff hemma hos mig, berättar imorgon vad det innebär.
Ha en jätte bra lördagskväll för det tänker jag ha:)

Massa kramar från mig♥

Orphan

Filmtips från mig. Denna film är en thriller och har allt. Det är en riktig nagelbittare och slutet är helt oväntat.



Titta ut

Ännu en dag med strålande sol i Tranås. Det kan verkligen inte bli bättre. Jag blir bara så glad och positiv när det är ljust ute. Mitt humör påverkas jätte mycket beroende av väder och årstid. Vissa personer är sådana har jag hört och typiskt nog så har jag blivit en av dem. På vintern då det är mulet och grått är jag jätte nedstämd, men så fort det är sol är mitt humör på topp.

Darin

Sitter här och lyssnar på Darin You´r out of my life.
Den är så bäst och borde verkligen vinna i melodifestivalen 2010.
Sången har allt det är bra rytm och texten är så känslosam och
Darins fina röst lyfter låten till en nivå som bara betyder att han måste vinna.
Jag hejar på Darin, vem hejar du på i melodifestivalen?

Fredagskvällen med Becka

Igår var jag med Becka, vi gjorde tre rätters och såg på Orphan, en film. Vi prata massa och hade jätte kul.


Först så dukade vi fint på bordet.


En närbild av våran dukning


Förrätten serverad, det blev vitlöksbröd med gurka och tomat.


Sedan blev det varmrätt, kyckling, potatisklyftor med morötter
och squash och även färska grönsaker gurka, tomat och sallad.


Becka tyckte det var jätte gott, vi skålade och njöt av maten.


Sedan blev klockan mycket och vi fixa iordning lite dipp,
morötter och gurka och melonbitar till.


Vi la oss i sängen med dippen och även fruktsalladen som vi fixade till.


Vi låg där och åt efterrätten med glass på ett sött fat brevid.
Vi tittade på Orphan.


Lilla Freja låg och spanade in mig hela tiden.

Sedan blev det läggdags och jag slumrade till direkt.



Det var var verkligen jätte trevligt Becka.
Du är verkligen en underbar tjej som gör mig jätte glad.


Bad

Idag kom jag några minuter för sent till bad lektionen, hade min 3:e körning idag. Fick backa och parkera och sånt, det gick hur som helst bra. På badet idag så gjorde jag livräddningsprovet och vart inte nöjd med resultatet så jag ville göra om. Tror ni inte då att jag fick exakt samma längd på en viss tid, även att jag tyckte det gick bättre andra gången. Då blev jag lite besviken, men jag tänker träna och få super kondis. Bättre lycka nästa gång brukar man säga. 

APU- plats fixad

Ja, idag tog jag tag i det och ringde till en släkting som jobbar i stallet med en grupp funktionshindrande människor och där kommer jag tillbringa 5 hela veckor med dem. Jag tror det kommer bli jätte kul. Jag kommer även att vara en hel del på Mossebo dagcenter och någon dag på Piraten. Nu behöver jag inte längre oroa mig för var jag ska vara. Det känns så himla skönt att jag fixat det och i natt sover jag riktigt skönt kan jag lova er.

Musiker och sångare

Ja, idag följde jag med Malin och hennes kusin ner till Holaveden för att titta på musikerna och sångarna i ES3. De va as bra och guuuud vad jag önskar att jag kan sjunga. Det ser ut att vara så roligt och coolt att stå där på scenen och få publikens blickar mot en.


               

För många många år sedan stod jag faktiskt, tro det eller ej på en scen inför ca 200 pers en midsommarafton i Hätte och mimade. Jag hade så himla roligt och jag tyckte jag ägde på scenen. Jag var mini Carola som mimade till Främling.

Det är så roligt att tänka tillbaka på sådana minnen. Det riktigt värmer samtidigt som jag tycker att det är lite genant att jag ställde mig där och trodde att jag kunde dansa.

Dans

Lovisa och jag var ute och gick en timmas promenad, det har jag inte gjort på länge. Riktigt skönt var det. Vi gick sedan till Holaveden för att titta på Dans 3:orna som hade uppvisning idag. De var så gryma, jag vill också kunna dansa så där.  

Teatern

Vi sätter upp en skolpjäs i skolan "Pelle Svanslös" och allt som hör den till, är just nu ett ända stort KAOS! Ingen har någon koll på något, fast vi som har roller är väldigt duktiga. Det behövs fler personer som kan hjälpa till dem som ska göra rekvisitan, så vi får väl vara lite flexibla antar jag. Uppvisningen är v.13, så det är typ jätte snart och jag kan inte mina repliker. Hjälp! 

Läkarbesök

Imorse var det jag på ett efterlängtat läkarbesök. Jag har väntat i 2 hela månader för att få komma ner och ta lite prover. Doktorn var jätte bra och jag fick göra massa olika tester. Jag fick tyvärr inte veta svaren idag utan han skulle ringa till mig. Jag var hos läkaren för att i sommras hade jag ett virus och låg med feber i 2 veckor, efter det har jag varit trött och har svårt att koncentrera mig. Jag har tittat synen tidigare, men det var inget fel på den.  

Tjohoo

Nu sitter jag här i mörkret och käkar massa naturgodis (vitchoklad med nötter, lakrits och ananas i), men egentligen borde det väl kallas godis? Jaja, strunt samma man känner sig lite nyttigare om man säger naturgodis. Har faktiskt hunnit med att plugga lite nu efter skolan. Duktiga Sanna är i farten:)

Idag har solen strålat HELA dagen, jag hoppas ni la märke till det!


Mars mars måne

Mars mars måne jag kan lura dig till skåne. Har du lurat någon idag? Vem har du lurat i så fall och hur?
Själv har jag inte lurat någon blir väl nu innan jag går i säng.

God natt

Glömde bort

Jag glömde ju bort att skriva att jag hade övningskörning idag vid 7:25 och att jag totalt skämde ut mig. Det hela börja med att jag hade med min studiebok som han alltid skriver i, men plötsligt försvann den då vi skulle använda den. Jag förstod inte alls var den tagit vägen, men när jag sedan kört klart och skulle hoppa ur. Fick vi se att den varit bakom min rygg hehe och då drar han till med:
- Detta har aldrig hänt mig tidigare att en elev sitter på den... Ja leta kan jag ju, men hur skulle det se ut om jag letade under eleverna heheXD
- Okej, ni tänker väl ahh va tråkigt, men det var as roligt han satt och skämta med massa dåliga skämt all the time.


Stallet med Åsa

Jag och Åsa hade stallet idag så det tog lite tid där ute. Var även ute och red en sväng på Ralen. Jag blev helt piskad i ansiktet av all snö som yrde runt, så jag såg ut som en tomat i hela nyllet när jag kom in i stallet efter ridturen.


Skidutflykt med lilla gänget

Jag går en kurs som heter natur- och friluftsliv och idag skulle vi ge oss ut i snöovädret och åka längdskidor. Det var jätte roligt. Den som åkte först spårade (jag hade tur och behövde inte det) hehe ibland är jag smart. 

                                        
Jag med stort smile i skidspåret.                                            


Amanda tog stabila tag för att komma fram;)


Vi gjorde upp en brasa, den var mest för att det skulle vara fint, tror jag.


Amanda och jag stod för oboy. Det var jätte gott med varm choklad och bullar när vi hade åkt lite.


Jag gjorde mina första snölyktor för i år, inte så lyckade men so what liksom:)


Hela gänget, vi hade toppen trevligt allihop!


Jag låg i täten och Amanda var orolig att de andra skulle komma ifatt oss. Oturligt nog så var det så att Olof tappade ena bindningen och var därmed tvungen att åka på en skida och sparka med den andra. Han åkte bättre så än vad jag gjorde på två skidor. Proffs kallas det..


Sen kom vi hem lite senare än planerat så jag fick stressa ner till tandläkarstolen för att sitta där i endast 5 min.


Högskoledag

Idag hade vi i skolan högskoledag. Vilket innebär att flera högskolor kommer till oss och pratar om vad de har för utbildningar och varför man just ska välja deras. Tyvärr blev det inte mycket av detta pga. vädret. Det var så dåliga vägar och snöstorm så nästan alla personer som skulle komma och ha föredrag var försenade eller kom inte. Tur i oturen så kunde man ju då ha lite roligt med klasskamraterna.

Hejsan!Sanna heter jag och är en 92:a. Jag är en trevlig tjej med stora ambitioner, väldigt motiverad och målmedveten. Pluggar första året på gymnasiet. Det bästa jag vet är mina vänner, familj och min lilla kanin Pelleskrutten. I denna blogg skriver jag om vad som händer i mitt liv, tankar och funderingar. Enjoy
RSS 2.0