Hejsan torsdagsläsare!

Jag sitter här och hör ljudet av idol lite svagt. Ja, idag har jag haft studiedag. Dagen började med att jag städade hos Matilda. Sedan var det bara att sätta sig med plugget för hela slanten. Jag var även ute en sväng i Magersjö med Lovisa för att arbeta lite med våran naturrutan. Annars har jag inte hunnit med så mycket mer. Imorgon är det fredag och ännu en vecka i skolan har gått. Det är helt sjukt vad tiden går snabbt, men jag ser det bara positivt. För varje dag som går är ett steg närmare mot vuxenlivet.

If you can dream it, you can be it!

Ja om du kan drömma det så kan du bli det!
Jag vill massa saker i mitt liv och jag har mål som jag sätter upp för mig själv. För att lättare klara av de jobbiga och svåra motgångarna i livet. Ibland vill jag bara lägga mig ner och bara gråta för det känns som allt går emot mig, men då tänker jag alltid. Det blir bra om jag kan tänka mig bilden av att jag klarar detta. JAG KAN!! Det är då som jag lyckas och får energin till att lyckas.
Du kan bli vad du vill, bara du tror på dig själv för det gör jag!

27 september 2010

Denna måndag lider mot sitt slut. Idag har jag varit i skolan mellan 8:00-15:20, sedan var det plugg för hela slanten. Har även hunnit att köpa ett gympa kort nu äntligen. Så nu kan jag gympa med gott samvete :) Ser nu på idol med min kära familj så nu ska jag bli lite social så hörs vi imorgon :)

Ni får ha en trevlig kväll :)


Söndagen den 26 september 2010

I går så var jag, mammi och mormor i Jönköping och shoppade. Det var en riktigt härlig tjejdag som vi verkligen tog tillvara på. Det är nämligen inte så ofta som vi åker iväg tillsammans så det var rikigt kul :) Även denna shoppingdag fick jag med mig några saker hem.

  • En mobil
  • Två tröjor från Åhléns
  • Ett par skor från Skopunkten
  • Skärp från HM

Min lördag

I lördags så var Johan här på förmiddagen. När han åkte hem, så cykla jag ner till stan för att se på Elin som uppträdde på scenen på Klockareplan. Det var nämligen barnensdag så hon och massa barn sjöng härliga Astrid Lindgrens sånger. Vid två tiden så åkte jag, mammi och Ida till Ronja (vår lilla kusin) för att gratta henne för att hon fyllt 11 år. Jag hann även med att titta på Amanda som spelade fotboll. Hon var bäst på plan så det var inte underligt att hon fick en ros för bästa spelare i hemmalaget :) På kvällen åkte jag och Lovisa ut till Magersjö för att ha lite filmmys :) 


Tröja, Bik Bok
Linne, Vila
Leggings, Vila

Fredags outfit


skjorta, Gina
linne, JC
byxor, Gina


I fredags

I fredags var jag hemma hos Matilda.




Sedan kom Lovisa, Amanda och Elin hem till mig och vi hade lite filmmys :) Vi slängde ihop lite taco och tittade på Wallander och en super bra film som hette The blind side.  


Lovisa och Amanda i arbete :)


Finaste Lovisa♥

Dagens shopping i Linköping


Linne från Vila


Tröja från Gina Tricot


Två jeans leggings från Vila, ett par beiga och ett par bruna :)

Spontan tripp till Linköping

Idag åkte jag, Lovisa och Matilda iväg till Linköping för lite shopping.


Matilda körde ;)


Jag var vägvisare...


och Lovisa var passagerare :)

Givetvis så stannade vi till på MC-donalds för att orka med restiden. Vi hade hög musik som vi sjöng med för fullt till.


På vägen stötte vi på en massa vägarbete som fördröjde restiden, men det gjorde ju inget med det trevliga sällskapet :)

Igår 22 september

Igår var det naturrutan som gällde igen. Jag, Amanda och Lovisa gav oss ut i skogen i Magersjö för att gräva en grop. 




Vi vandrar in i skogen med böcker och spadar :)


Vi var på glatt humör :)


Vi grävde en massa hål och tillslut kunde vi gräva ner ca 30 cm utan att vi kom på berget.

 
Så här såg Amanda ut efteråt att hon kämpat :)

God morgon!

Vaknade upp hos min älskling idag vid 5:00. Jag var som ett vandrande lik, men jag kom hem välbehållen efter min körtur till stan. Igår var det den 21 september och jag och Johan firade en månad tillsammans. Jag vet inte vart tiden har tagit vägen, men jag vet att jag älskar Johan och att jag är så otroligt kär i honom. ♥

Nu blir det skolan så nu ska jag springa iväg :)


Studentmössa beställd!

Idag har jag beställt min studentmössa. Den vart riktigt läcker, men hur den ser ut tänker jag inte avslöja för er ;) Köpte även ett champagneglas som det var inristat "student 2011 Sanna Johansson" på. Woohoo längtar lite smått till studenten :)

Hejdå Kenya!!

Ja ibland blir det inte som man tänkt sig. Jag hade verkligen sett fram emot att få åka till Kenya för att bo vid ett barnhem med några från klassen. Tyvärr så blev jag inte vald, vilket innebär att jag få stanna hemma fem veckor i vår istället. Jag är väldigt besviken, men jag får bita ihop och tänka positivt. Allting har en mening även om jag har svårt att se det ibland!

Woohooo!!

Ja ni, nu sitter jag här igen och ännu en vecka är har gått. Denna veckan har det varit mycket, men den har varit väldigt bra ändå. 

Tisdag
Hade jag en lektion i skolan. 
Möte med skolkonferansen.
Lunchade med Becka på Golden Thai.

Onsdag
Var i skolan
Pluggade lite hemma
Träffa Sanna Andersson och vi var på möte med Lions. (Fick pengar till kamratstödjarna så att vi kan få dit en väldigt bra föreläsare)

Torsdag
Hade utvärderingen av fjällvandringen
Skolvalet 2010 
Åkte ut till Amanda i skogen med Lovisa för att göra naturkunskap
Träffa Johan en kort stund
Tränade medelgympa


Jag och Amanda i skogen :)

Fredag
Hade möte med hälften av alla kamratstödjare (det gick jätte bra).  
Hade skola och sluta 20 min tidigare för att jag skulle hinna med tåget till Linköping. Där mötte Johan upp mig och vi gick till Intersport där jag köpte en vinter jacka. Sedan tog vi bussen till IKANO där jag köpte två par skor.
På kvällen var det länsdansen i Parkhallen. Dt är nämligen så att i skolan har vi en kurs som heter fritid för funktionshindrade, vilket innebar att vi skulle jobba som servitriser och dansa med dessa härliga människor. 

Lördag
Jag, Johan, Becka, Linus, Anders, Johan Pauli, Paulina, Elin E, Amanda, Lovisa, Jerry, Albin, Alex och Filip åkte till Liseberg. Vi kom iväg runt åtta och kom hem vid två på natten. 

Söndag
Idag har jag röstat för första gången. Sen har jag, Amanda och Lovisa varit på andra hockeymatchen för i år. Nu är älsklingen här så nu blir det att titta på ensam mamma söker. :) 
  


14 september 2010

Idag är en sån dag som allt går snett för mig. Dagen börja med att jag försov mig och vakna vid tio i åtta. Tog bilen och körde i racerfart för att hinna till engelska lektionen som börja vid åtta. Sedan var det att åka hem och sova en stund och äta. När klockan närmade sig 12:30 cykla jag ner till skolan för att möta Lovisa. Vid 14:00 hade jag möte med skolkonferansen. Sedan vid 14:45 så mötte jag upp Becka vid Golden Thai där vi åt lunchbuffen. Tack Becka för en trevlig stund :)

Intensivgympa

Ja idag blev det ett gympa pass för min del. Det är så skönt att röra på sig igen, jag har ju inte gjort det så mycket i sommaras. Så nu tar jag tag i det och ska skaffa mig en bättre kondition och få lite mer styrka har jag tänkt mig. Efter det såg mammi och jag på tv en stund och nu ska jag lägga mig, så att jag orkar upp i morgon. Har faktiskt bara en lektion imorgon så slutar vid 9:05 så hörs då :) 

God natt

Partidebatt

Idag i skolan hade vi partierna hos oss som satt och debatterade i aulan mellan 13:00-15:00. Det var riktigt tröttsamt och jobbigt, men nu är jag helt klar i vad jag ska rösta. Vi människor har alla samma värde, även om vi ibland har svårt att se det. Genom att vi har demokrati och alla har varsin röst så innebär det att vi ser vårt värde på svart och vitt. Vid detta stora val så har vi lika MYCKET att säga till om vare sig vi är fattiga eller rika. Det är mäktigt tycker jag! Så se röstningen som en förmån och inte till något negativt.

Älskar den här killen


Älskar min fina pojke♥

Nya super nanny ;)

Ja igår var jag som sagt barnvakt med Johan. Det var trevligt, jag och Johans tre systrar satt och tittade på en barbie film. Medan Johan, hans bror och brorsans kompisar spelade tv-spel. Det hände allt möjligt, men det som var mysigast var att jag fick läsa saga och lägga hans två systrar. Så here I am som supernanny ;) hehe. Har varit hos Johan hela dagen idag också. Så nu blir det plugg och lite tv för min del.  :) 


Klänning, JC
Legging, Åhléns


Städerska nästa

Idag har jag städat hela mitt rum och min garderob. Det behövdes kan jag ju säga. Alla sommarkläder ligger nu nerpackade. Jag längtar verkligen till våren då jag kan packa upp dem igen, men nu är det ju höstkläder som gäller. Snart ska jag ner på stan och hyra någon trevlig film. För jag ska nämligen till Johan ikväll och vi ska vara barnvakt. Vi får se hur det går, men vilket fall som helst ska det bli väldigt trevligt att få träffa min älskling :) 

Hemma!!

Skolan började som vanligt vid åtta. Var på någon jobbmässa som var i vår matsal, vilket gjorde att vi hade en inställd lektion. Så vi hade ett långt hål för nästa lektion som jag hade började vid tjugo över två. På hålet så träffade jag och Lovisa en vän som heter Hanna, (som vi jobbade med på o-ringen förra året). Det var riktigt nice, även om det bara var en liten stund. Sedan på eftermiddagen så åkte jag, Lovisa, Amanda, Paulina och Elin för att se på fotboll i Gripenberg. Tyvärr så förlorade Gripenberg, men det var en rolig match att se. Efter matchen tog vi bilarna och körde till Donken där kvällen då spenderades. Såå nu är jag hemkommen och ska sova. Såå god natt och sov så gott ;)    

Ulrikamarknad

Idag var det skolfoto i skolan, både med klassen och med kamratstödjarna. Hade även ett möte med kamratstödjarna, vilket gick väldigt bra för att vara första mötet. Så jag är hel nöjd med skoldagen! Slutade redan vid 13:25, så mammi följde med mig till marknaden där hon köpte lite saker till hemmet mycket trevligt med mamma/dotterdag. :)

En dröm i uppfyllelse

Sitter här med mammi och tittar på IDOL 2010. Dessa människor som deltar i detta program har en dröm, en dröm att bli artist. Ja, alla vi människor har drömmar som vi vill ska bli sanna. Ibland står någon i vägen för dessa drömmar. Det kan tex. vara en jury som det är i IDOL. Dessa individer kan INTE bestämma framtiden utan det är DU som väljer hur den ska bli. OM du verkligen tror på dig själv så kan du på något sätt uppfylla din dröm.

Du är din egen drivkraft framåt   

Natti natti :)

Idag har vi äntligen bestämt jippiefotot! Vad det blir får ni se på fredag, men det är något riktigt roligt vill jag lova er ;) Idag var det lång dag i skolan för var med på matte stugan. Så var i skolan till 16:30, sedan begav jag mig upp på stan och tittade lite på kläder. Efter det träffade jag min älskling i 10 minuter som då kom med tåget. När jag hade sagt hejdå till honom cyklade jag hem snabbt, för skulle nämligen träffa Filippa kl: 17:30. När klockan sedan närmade sig halv sju så cyklade jag till Lovisa för vi skulle gå på hockeyn. Taif vann mot Linköping, fast det var ju bara träningsmatch, men det var i allafall kul. När jag sedan cyklade hem mötes jag av kylan och mörkret och det var inget roligt. Nu ska jag lägga mig under mitt varma dunntäcke och släcka lampan så god natt:) 

IDOL 2010

Jag, mamma, syster och hennes kompis sitter här i soffan och tittar på idol. Det är alltid roligt att se när personer når framgång, vilket personer verkligen får möjlighet till i detta program. Så detta gillas av mig. :)
Ni får ha en bra kväll! För det tänker jag ha här i soffan :)

IDOL 2010

Jag, mamma, syster och hennes kompis sitter här i soffan och tittar på idol. Det är alltid roligt att se när personer når framgång, vilket personer verkligen får möjlighet till i detta program. Så detta gillas av mig. :)
Ni får ha en bra kväll! För det tänker jag ha här i soffan :)

Balen 2011

Nu idag är det klart vem jag, Sanna Johansson ska gå på balen 2011 med...nämligen Markus Fogelin. Att gå på balen är något som jag drömt om ända sedan jag var liten och denna stora dagen närmar sig. Det är mycket som ska fixas klänning, bil, frisör, fotograf och någon som kan sminka mig. Detta kommer bli en helt oförglömlig händelse i mitt liv och jag längtar verkligen tills den dagen.    

7:e september

Sitter här och lyssnar på Darins senaste låtar. Snart ska jag iväg på en promenad och senare blir det förmodligen ett gympapass. Jag känner lite efter igår då jag hade mitt första gympapass sen sommaruppehållet. Hehe ja ni skulle sätt mig igår, efter bara 10 minuter så kände jag, fan jag cyklar hem. Så klart gjorde jag inte det utan jag peppade mig och bet ihop och var med hela passet. Efteråt kände jag mig jätte duktig och då är det verkligen värt att kämpa för att känna den där känslan av att man har lyckats. 

Du klarar alltid mer än du tror, tänk alltid på det!

Jag kan om jag vill..

Ibland händer oväntade saker i ditt liv som du inte kan styra över. 
Då du tappar kontrollen och allt blir ett ända stort kaos. 
Du vet inte vad du ska göra och tappar tron på allt.
Just då är det viktigt för din egen del att du tänker positivt.
Att du inte tappar kontrollen, utan tänker att detta löser sig.
Även om det inte är på det sättet som du själv vill, så blir det bra. 
Du kan inte ge upp hoppet för att du får motgångar.
Det spelar ingen roll om det är en stor eller liten motgång.
Du kommer igenom den, det fixar du!

För varje motgång som du går igenom,
blir du en starkare individ.

I skolan

Nu sitter jag här i skolan och vi har röstning om vad vi ska ha till jippofototo. Det går nog ganska bra tror jag, fast ännu är det inget stor bråk på gång, men vem vet. Det är inte avslutat än hehe :P

5 september 2010

Idag har jag inte hunnit med så mycket. Vaknade vid sju av min älskling som inte kunde ligga still. Så efter att han åkte iväg för att jobba vid elva så gick jag och la mig och sov ett par timmar. Sedan var det bara att plugga lite matte och naturkunskap. Ikväll har jag varit och tittat på Gripenbergs fotbollslag med Amanda, Paulina, Elin och Julia. Det var trevligt, men dock var det väldigt mycket mygg och min fina pojke spelade inte. Nu blir det i allafall att sitta invirad i en filt och titta på någon bra film och äta lite godis ;)

Gårdagens klänningsköp

Klänning 1, är köpt på cream här i Tranås




Klänning 2 är från JC


Klänning 3 är också köpt från JC



4 september 2010

Idag när jag gick på stan fick jag med mig 3 stycken klänningar och ett par leggings hem. Visar klänningarna imorgon. För snart kommer Matilda, Amanda och Elin på besök. För här blir det tjejkväll för hela slanten, fast senare så kommer pojken min till mig♥


Ola kväll!!

Igår var vi på parken som sagt och det var riktigt trevligt. Dock så hade Ola ingen stor publik och parkhallen gick bak med pengar, men stämningen var på topp ändå. Vi träffades hos Matilda och jag kom sen som alltid, stakars mina vänner som jämt får vänta, men sån är jag. Jag hjälpte Paulina och Matilda med deras hår så att de vart dansgolvets partybrudar, sen fixade jag till mig och när vi var färdiga kom Amanda och dåå drog kvällen igång. Åkte ner och så satt vi och pratade först allt fler personer trillade in och sen var stunden kommen och Ola stod på scenen och sjöng snacka om en skrikande publik ;) Efter spelningen bestämde vi oss för att bege oss hem lite tidigare än väntat, men då körde vi till en plats där vi trodde att Ola skulle kunna tänkas komma ut och till vår glädje gjorde han det. Dock så fotades han med fyra tjejer och när vi väl kom fram så hoppade han in i bilen och jag och Paulina blev lite sura och visade det tydligt med både ansikte och kropp, medan Matilda och Amanda vinkade glatt. Då stannade bilen och han sa - Tjejer är det bild ni vill ta?, på sin skånska. Ja även jag förstod vad han sa även om jag har lite problem att förstå skånskan ibland. Så då blev det lite fina bilder efteråt.


Paulina, jag, Ola och Matilda


Matilda, jag och Paulina


Jag och finaste Amanda♥

Meeee to day


Ny väska

Igår var jag som sagt på Adelövs marknad och där hittade jag denna snygga väskan.




3e september 2010

Nu sitter jag här och taggar inför kvällen med Ola på högsta volym. Det är nämligen så att Paulina, Matilda och jag ska till parken ikväll där Ola står på scenen. Så denna kvällen kan inget annat än att bli, en hel kul kväll med mycket skratt och roliga händelser:)


Igår 2:e september 2010

Igår var jag, Matilda och min underbara pojkvän Johan på Adelövs marknad. Det är en årlig tradition att gå på den marknaden när man är Tranåsbo. Där träffade vi Paulina, Albin och Linus. Albin hade precis klarat sin uppskrivning så, Grattis Albin!!. Träffade även Oskar som hade fått körkort igår. Det var en lyckad dag med mycket skoj ;)


Älskar den här killen ♥

Funäsdalen med BF gänget

Förra veckan mellan mån-fredag, var vi tolv elever och två lärare som åkte upp till fjällen för att vandra. Vi började trippen med en tio timmars lång bussresa med några stop. Sedan var det att vandra och sätta upp tält och laga mat i ett trianga köket. Sedan kom regnet, det regnade nästan hela veckan som vi var där. Vår vandring höll på att bli inställd pga. vädret var så himla dåligt, men solen kom fram och vandringen fortsatte. :) Här kommer några härliga bilder från vandringen :)


Här har vi en del av vandrings skaran :)


Utsikten var såå otrolig vacker


En natt slog vi upp tälten i en skidbacke :)
Vi var alltid så pigga på morgonen ;) hehe


Jag och Paulina alltid så himla fina♥


Elin och jag som värmde oss i en nödstuga då det var kaos väder ute.
Vi läste veckorevyn och hade massa annat skoj för oss.

Varje morgon var det dags att göra frukost som ibland bestod av oboy, 
mackor och blåbärssoppa.
Riktigt mysig var denna resan trots at vädret var emot oss :)


Tack alla härliga människor för att ni höll humöret uppe endå. :)

I´m here again

Nu är jag tillbaka efter en lååång bloggpaus. Det har hänt mycket sen sist vill jag lova er :) Jag har varit på semseter lite här och där. Träffat massa härliga underbara människor och bara njutit av alla soldagar som vi fick. I måndags drog skolan igång för min del, så nu blir jag pluggis Sanna igen ;)


Hejsan!Sanna heter jag och är en 92:a. Jag är en trevlig tjej med stora ambitioner, väldigt motiverad och målmedveten. Pluggar första året på gymnasiet. Det bästa jag vet är mina vänner, familj och min lilla kanin Pelleskrutten. I denna blogg skriver jag om vad som händer i mitt liv, tankar och funderingar. Enjoy
RSS 2.0